Blodspor debutanter :-)

Tones bilde

I dag har Thea og jeg gått BLODSPOR konkurranse – og du verden hvor gøy det var! Syntes det var kjempespennende å ikke vite hvor vi skulle og om vi i det hele tatt ville finne fram.

En ting er i alle fall sikkert, vi har aldri gått spor i slikt terreng. Jeg legger jo blodspor der det er enkelt for meg å gå! Vi gikk gjennom tett skog og kratt, over en bekk som jeg hadde mine tvil om Thea i det hele tatt kom seg over, gjennom høyt gress så jeg ikke så annet enn gresset som rørte seg og kunne bare håpe at Thea var der nede, igjennom en myr med fine myrhull som både jeg og Thea snova i Men flinke søte Thea bringer meg naturligvis fram til “elgen”. Må innrømme at jeg var mildt sagt svært overrasket da jeg så en skank henge i et tre. Den hang forøvrig så høyt at Thea ikke umiddelbart skjønte hvor den var, hun måtte jo virkelig se opp for å få øye på den:-) Det var ren lykke å kunne tenke, hun fant, hun fant!

Det ble iflg dommer Halle Fossbakk en solid 2premie – hvilket jeg er svært fornøyd med. Iflg reglementet så beskrives en 2 premie slik: (det viste jeg naturligvis ikke på forhånd:-) Når hunden har utført et godt sporarbeide uten betydelige feil. Ikke kan jeg dette og ikke har jeg forberedt min elskede lille hund på verken lengden eller denne type terreng, så er kjempefornøyd. Her er i alle fall kritikk og dommerens kommentar:

Thea starter sporarbeidet i et rolig tempo til 3 vinkel ved blodopphold. Da får hun et tap som hun utreder godt igjen. Theas arbeidsmåte ved tap av spor var godt og hun hadde et godt sammarbeid med fører. Dette er en fin og trivelig hund som eier vil få stor glede av i fremtiden og hun vil ved mer trening gå opp til høyere poengsum.

Sportstart: Godt/Godkjent
Tempo: Meget godt
Tapsarbeid: Godt/Godkjent
Konsentrasjon/vilje: Godt/Godkjent
Arbeidsmåte: Godt/Godkjent
Helhetsinntrykk: Godt/Godkjent

Her et sporet som vi gikk :-)

gelituss bilde

Gratulerer

Gratulerer så mye. Det er mye man kan bruke en cairn til

krikos bilde

Så morro!

Kjempegøy med referat - og spesielt gøy var det at farten ikke var noe å si på da. Jeg tenker ift. hunder med lange ben, så er ikke Cairn særlig tregere.

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

Tones bilde

Tempo

Tusen takk!! Når det gjelder blodspor så er det ønskelig at tempoet ikke blir for høyt, så da er det jo genialt å ha en Cairn. Når jeg tenker meg om så er jo Cairn geniale til alt faktisk :-)

mvh Tone

krikos bilde

Blodspor vs menneskepor?

Jeg bare lurte litt på det med blodspor...
Hvordan er opplegget med blodspor, skal hunden finne pinner eller liknende i sporet da - eller er poenget å finne kløven på slutten? Er det rene blodsporkonkurranser eller er det for å få godkjent hunden som ettersøkshund? Er det lydighet i tillegg eller? Og - det siste; hvordan blir man BlodsporChampion? Det høres jo såååååå bra ut å ha som tittel da!
Kristin

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

Tones bilde

Blodspor, det lille jeg vet om det :-)

Det lille jeg vet om dette er at det er ikke noen pinner i sporet, poenget er rett og slett å finne kløven på slutten. Om man er ute etter å få hunden godkjent som ettersøkshund så må man minst ha en 2. premie på blodsporprøve og minimum 7 poeng på en fersksporprøve. Reglementet kan du se her.

Skulle man være ute etter hotte titler som ViltsporChampion så tror jeg man trenger to førstepremier på bevegelige prøver, og en førstepremie på en ordinær prøve. Det hadde vært innmari stilig om vi kunne ha hatt noen søte Cairner som kunne smykke seg med en slik tittel :-)

krikos bilde

Jah! Utvilsomt! Eller

Jah! Utvilsomt! Eller hvorfor ikke rett og slett BCh? Dit er det lang vei da. 3 cert i klasse A - *DreamOn*
Noen som vet om noen Cairn som har greid det?

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

nettløsning levert av bitjungle