Avstandskommandering og metall.

Vi trener javnt og trutt, og prøver å finne løsninger på de vanskelige øvelsene. Har fokus på 2 øvelser. Det er metall appporten og avstandskommanderingen. Inka tar metallen nå, men farta er ekstremt dårlig. Hun rett og slett går ut, plukker opp og kommer i trav inn. Det positive er at farta inn er bedre enn farta ut. Og avleveringen er veldig bra. Funderer på hvordan jeg skal få opp tempo i denne øvelsen. Hmmm..... Det er jo så %&/)"¤% smak på den metall dingsen........

Avstandskommanderingen i kl. 3 er vanskelig. På 15 meters avstand skal hunden forandre stilling 6 ganger. I klasse 2 var det bare stillingsforandring sitt, dekk. Og avstanden var bare 6 meter. I klasse 3 er også stå med. Å kommandere fra dekk til stå på 15 meters avstand uten at hunden har fremdrift er en stor utfordring. Men vi er på rett spor, og her benytter vi doggie zen. Det har gitt resultater. Fremdriften er mye mindre nå enn før. Det gjelder å være tålmodig, og over en lang periode prøve ut en og en metode for å finne ut hva som fungerer best.

Ballbingen "vår" er desverre full av snø. Men vi trener på parkeringsplasser, i båthavner eller andre steder med lys. Og vi har fokus på lek og moro på trening. Har kjøpt en mjuk kong som heter "Kung Wubba" Det var en stor suksess. En kong kledd med et mjukt soft shell aktig trekk med noen løse filler som henger. Inka har nemlig aldri vært glad i harde baller eller andre harde leker.

Driver og undersøker om det arrangeres et skikkelig konkurransekurs i nærheten.