Fiasko i kl 3 debut.

Ja så var debuten i klasse 3 unnagjort. Og det var ingenting å skrive hjem om desverre. Med hele 6 nuller ble det hele rett og slett komisk.

Begynte veldig bra med 10 poeng på felles dekk. Inka var rask og fin i både ned dekket og oppsittet. I tillegg lå hun helt stille i de 4 minuttene vi førere er ute av syne. En perfekt øvelse.

Neste øvelse fri ved fot. Hadde fin kontakt og Inka fulgte meg veldig bra. Litt tull under høyre og venstrevendingene på stedet og 2 skritt forflytninger. Ellers veldig bra. Karakter 8,5.

Men så var det slutt på moroa.

0 på sitt under marsj. Her stopper Inka og blir stående i stedet for å sette seg.

0 på innkalling med stå og dekk. Starter før innkallingskommando og er altfor treg i ståmomentet.

6,5 på fremadsendig til ruta. God fart, men stopper rett foran ruta.

0 på apportering over hinder. Inka hopper over hinderet og har god fart ut til apporten. I kl. 3 bruker alle deltakerne arrangørens apportbukker. Inka ville ikke ta opp apportbukken som ikke var hennes. Det var fremmed lukt på den. Her skal det trenes med lånte apportbukker framover. Dette er jo en øvelse Inka kan og synes er gøy, jeg har bare ikke tenkt at fremmed apportbukk kunne bli noe problem.

0 på metall apport. Ikke uventet.

0 på neseprøve. Kom inn med feil pinne.

Og til sist 0 på avstandskommandering. Her ble det altfor mange dobbeltkommandoer. Det positive var dog at Inka hadde minimal fremdrift. Men det hjelper så lite når jeg må kommandere 4 ganger før hun reagerer og gjør første stillingsforandring.

Så sånn gikk det. Akkurat hva som gjorde at det gikk så dårlig vet jeg ikke. Det var en liten og trang hall med masse lyd. Valpeshow rett ved siden av. Veldig romklang. Kan være at det har noe å si. Ellers var jeg nok litt i overkant nervøs. Og når belønning uteblir tror jeg Inka blir usikker. Og hun takler dårlig å gjøre feil.

Nå blir det en stund til neste stevne. Har tydeligvis masse å jobbe med. Men jeg vet jo at Inka kan, ellers hadde jeg jo ikke stilt i kl 3 enda.

Vi får trene på og se hvor det bærer, uansett er Inka verdens beste hund.

Ønsker dere lykke til

Borghilds bilde

Ønsker dere lykke til videre, og kjenner meg kjempestolt på vegne av dere, selv om det går litt opp og ned innimellom. ;o)

Lykke til videre!

Janets bilde

Takk for referat fra stevnet! Uansett hvordan det gikk, så gratulerer med debuen, det er utrolig tøft at dere stiller i klasse 3! Og det er jo nettopp dette at det er uforutsigbare, levende vesener vi har med å gjøre, som gjør det så gøy å holde på, uansett om det blir noen nedturer av og til. Jeg må jo innrømme at staheten og egenviljen til cairnen var noe av det som appelerte veldig til meg da vi valgte ny rase, men de samme tingene kan av og til drive meg til vanvidd når det gjelder trening.... Stå på videre, og masse, masse lykke til!

Hilsen Janet