Første runde Lybrag Cup vel overstått

Søndag 10. april arrangerte Hokksund og omegn hundeklubb første runde av LYBRAG cup. Dette er en lokal vennskapskonkurranse i lydighet, brukslydighet og agility mellom Drammen brukshundklubb, Hokksund hundeklubb og Hønefoss hundeklubb.

Alle som er medlem i en av de 3 nevnte klubbene kan delta, og man velger en eller flere grener å delta i. Noen deltar både i lydighet og agility, noen i lydighet og brukslydighet og noen som oss bare i en gren.

Leah var påmeldt klasse 1 lydighet sammen med 11 andre hunder. Det ble en lang dag. Leah måtte gå helt til slutt pga løpetid. Vi måtte vente til klasse 2, 3 og Elite var ferdig før vi kunne entre ringen. Heldigvis var det nydelig vær på Horne, og god stemning i LP gruppa til DBHK.

Var ganske spent når det endelig ble vår tur. Leah hadde ligget i bilen og sovet temmelig lenge, men med rått rådyrkjøtt under oppvarmingen skal jeg si terrier'n våknet:-)

Vi gikk rett og slett et strålende program og endte på 184 poeng!!! Hadde dette vært en offisiell konkurranse hadde vi hatt opprykk til klasse 2 med god margin. Minstekrav for opprykk er 160 poeng.

Med våre 184 poeng vant vi klasse 1. Dette var en eneste stor opptur. Nå vet jeg at Leah kan også i konkurranse når nerver hos fører gjør seg gjeldende, i tillegg til mangel på belønning, kommandering fra dommer og ukjent miljø.

Nå gleder jeg meg til neste konkurranse som blir NKK Drammen i begynnelsen av juni.

Elin og Leah

Flink lydighetscairn

runes bilde

Moro at det gikk så bra. Satser på å se dere "live" på stevnet i Drammen.