Emil lurer på om det finnes flere bruksCairn derute....

krikos bilde

Finn Mann!Finn Mann!Emil runder snart ni måneder og er blitt enslags ungdom. Vaktinstinktet hans har våknet og han varsler titt og ofte om mystiske ting utenfor vinduet om kvelden og synes at tisper med løpetid er en ganske så kul ting.

Siden jeg ikke kjøpte hund for å ha pryd foran peisen så har vi nå startet med å prøve ut flere aktiviteter. Han har allerede vært på endel utstillinger og greid seg veldig bra. Nå er det strax tid for å starte i Juniorklassen, og jeg er kjempespent på hvordan dommerne bedømmer han nå.

Han har gått Bronsemerkekurs (apellmerke 1) og lærte der en hel masse. Han er intenst opptatt av å oppleve verden og han er veldig 'på' under innlæring av øvelsene. Men hvis det ikke skjer nok under trening på øvelsene i ettertid, ja så sørger han for å belønne seg selv ved å ta seg en løpetur i lav høyde. Han stikker aldri av langt og holder seg svært nærme, men ikke nærme nok til å bli hentet inn.
Vi var veldig uheldige med været under selve merkeprøven, da det pøsregnet og ble ganske så vått på bakken. Så Emil the Cairn gadd ikke sette seg eller legge seg og dermed blir vi nødt til å ta merket senere på året. Men vi driver nå med sommerkurs i konkurranselydghet og jobber nettopp med motivering - noe som virker være en utfordring. Siden han er så selvstendig som han er, driver han med selvmotivering og er rask til å søke ut for å finne på noe sprell. Det er da det er opp til eieren (les meg) å være spennende nok. Mer spennende enn hele verden. Litt av en oppgave.

En liten tur på valpeagility var også en success! Han fyker inn i tunnellen og over mønet, men er fremdeles litt treg i slalomen. Dette skal vi prøve mer av bare han blir gammel nok til å hoppe hinder.

Men jeg tror nok det aller største han har vært med på til nå er Runderingskurset! Han fikk se mennesker stå inne i krattet og vinke, for så å løpe å gjemme seg og bli borte. Det var omtrent som å slippe en springfjær inn i skogen da han endelig fikk lov å sette avgårde. Rundering praktisererer han både titt og ofte - spesielt når vi er på orienteringsposter og turkompisen min går inn i villnisset for å sjekke hvor posten har blitt av. Da er Emil i springfjærmodus igjen og setter avsted for å 'Finne Mann!' Han kan også 'Finne Mann' i andre sammenhenger - dvs at andre orienteringsløpere og uskyldige turgåere også blir funnet titt og ofte.

Feltsøk har vi også testet, med litt mer varierende hell. Dette går ut på å finne gjenstander i skogen innenfor en firkant 50x50m også levere dem til eier. Emil finner endel ting, men ser ikke poenget i å bære rundt på gamle lommebøker og rosa barnesko. Han gjør heller det hele om til rundering og jakter på de som gjemmer tingene.... Nå må det sies at vi ikke helt har fått apport-kommandoen skikkelig innlært enda, og mye skyldes nok nettopp det.

Men vi har hvertfall fått øynene opp for Brukshund aktiviteter og drar førstkommende søndag til Sølen på en ukes Brukshundleir! Vi skal være i Sporgruppa, en ganske ny aktivitet for Emil - så alle hjerter gleder seg.
Jeg er spent på om han blir den minste brukshunden der. For det er ikke til å komme fra at de andre hundene i Drammen Brukshundklubb rager sånn cirka dobbelt så høyt i været som lille Emil. Og jeg får endel kommentarer når jeg dukker opp med min Mini Cooper med min mini-brukshund-to-be inni der ;))

Er det flere Cairnere her som driver med brukshundaktiviteter? Hadde vært gøy å hørt hvordan det går - og ikke minst forsøkt å få stilt opp i samme konkurranse en gang i fremtiden.

elins bilde

Aktive cairn.

Joda Emil, det er fler cairn som ikke er ment som pryd foran peisen. Vi sees nok snart i DBHK. Når treningen starter igjen i august er vi på plass. Skal få med oss et LP konkurransekurs med Renate og Benedicte. Vi går også blodspor. Og vi skal prøve oss på feltsøk etterhvert. Vi sees nok snart i Drammen. Skal dere på cairn treffet på Merket i september?
Hilsen Elin og Leah.

krikos bilde

Peishund og ikke...

Hei Elin og Leah - ja tenker å være med på Merket i september, jeg synes det høres ut som et hyggelig treff. Hm.. LP kurs med Renate og Benedikte, er det i regi av DBHK? Kan fler (les; Emil) melde seg på tro?
Og - sånn for å ha sagt det - jeg tror vel igrunn det ikke er så mange som kjøper Cairn kun for peispynt :)) Da har de jo billigere saueskinnstepper på IKEA.. Og de teppene har jo også enklere pels. Hehe.

ozzys bilde

Hei kristin!Vet ikke om du

Hei kristin!
Vet ikke om du husker meg! Vi var på valpeshow i hønefoss sammen. Lillian har fortalt at du er bitt av utstillings basillen! He he
Jeg syns også det er morro. Ozzy er 9 mnd den 20.juli. Hadde vært morro om vi kunne gjøre ting i fellesskap innimellom.
Vil gjerne ha mere kontakt.
Ozzy har vært på utstillinger også. Fredrikstad: 1-BIR-BIG1-BIS3 den 15 mai. Dokka: 1-BIR-BIG2 30.mai. Gjøvik: 1-BIR-BIG1

elins bilde

LP kurs

Hei igjen Emil og Kristin.
Renate og Benedicte holder kurs i privat regi, men de trener i DBHK. ( I alle fall Renate trener der. ) De er veldig flinke begge to. Trente sammen med dem med min forrige cairn. Gå inn på poecilia.net. Her ligger oversikt over deres kursvirksomhet. De holder kurs i både hverdagslydighet, konkurranselydighet, klikker og spor.

krikos bilde

Sjekkes!

Takk for tipset - det må jeg sjekke nærmere.. Det kan nemlig se ut som om lydighet kan prioriteres en stund fra uti august og utover...
Etter å ha vært hos Gelitussene og fått nappet Emil, så fikk jeg råd om å nappe han helt ned utpå høsten så pelsen skal bli bedre. Litt bakvent å fjerne pelsen når han trenger den mot kaldere tider, men.. Det er visst ganske vanlig. Det som er bra med det, er at han ikke kan stilles på en stund og da blir det mer tid til andre deltakelser.
Skal ikke være med i rekrutt klassen i LyBrAg cup i Drammen da? Veldig enkle øvelser og svært forenklet fellesdekk.

Tones bilde

BruksCairn

Hei!

Så gøy at dere har funnet gleden i "bruksaktiviteter",) Trener både lydighet og spor med tre år gamle Thea (allias Windlines Weird Williams) Har også trent litt agility, og går for tiden Canis sitt klikketreningkurs og kan bare konkludere med at våre deilige Cairn er muligens korte i beina men utmerkede brukshunder :-) Her er en snutt fra i vinter når jeg blir trent i kommandering http://www.youtube.com/watch?v=oSqxXcP_7Gc synes Thea er kjempeflink, men har selv mye å jobbe med.
mvh Tone Kristiansen (www.dogdiggers.com)

krikos bilde

:)

Så fiin! Smugkikka litt på sidene dine også jeg..
Akkurat kommet hjem fra brukshundleir på Sølen der Emil har gått en masse spor. Kjempegøyal uke - han var helt klart den korteste hunden der... Men fikser like mye som de større. så det blir spennende å se framover. Skal legge ut litt bilder og sånt snart.
Ser du har fått opprykk til klasse C i bruks, så flott! Er det med spor eller med rundering?
Er litt nyskjerrig på hvordan du får henne til å gå hele programmet uten belønning? Mister hun ikke interessen?

nettløsning levert av bitjungle