Emil på brukshundleir: Laveste gutten på Sølen.

krikos bilde

Da er en kjempeflott uke på Brukshundleir på Sølen forbi. Emil og jeg har vært i sporgruppa til Torgeir Rui fra Trondheim, en utrolig lærerik uke.
Da vi kom kunne jeg ikke rulle sammen en sporline engang, da vi dro fra Sølen kunne Emil fint gå et spor på ca 200 m med vinkler og finne ting i sporet og på slutten. Litt vanskelig ble det når sporet hadde ligget en time, men et kvarters liggetid gikk helt fint. Ikke værst mtp at han bare er 9 mnd og har null erfaring fra spor. Nå er det 'bare' å jobbe med konsentrasjonen og gi han masse motivasjonsspor, så tipper jeg det går mot debut i konkurranse til neste år en gang. Han var med i den årlige Hundesprinten, men der ble konkurransen for tøff gitt. Med 21 plass ble han ikke heeelt sist da....

Det var med skrekkblandet fryd vi satte nesen (les;bilpanseret) retning Sølen ved Femunden forrige søndag.
Etter tips fra en i Drammen Brukshundklubb hadde vi meldt oss på en ukes Brukshundleir i regi av Norges Brukshundsportsforbund. Jeg lurte fælt på hvordan brukshundmiljøet skulle ta imot denne bustete, gråhåra tassen - men det gikk helt fint! Her blir alle behandlet likt, og flere hadde jo sett Cairn før i brukskonkurranser. Så han har i denne uka levd et liv omkranset av digre dyr som bruksscæfere, Maller, Bordercollier etc og det virker ikke som om han har lagt merke til nevneverdige forskjeller i størrelsen. I hodet sitt er Emil ca 2 meter høy og har lagt seg til vanen å stå på to ben i møte med store hunder. Romkompisen var Briarden Willy, en utrolig hårete og stor hund med rosa strikk i panneluggen som Emil etterhvert fant ut at hadde godsaker under buret i bilen sin.

Sølenkurset er en tradisjon og arrangeres hvert år på Sølenstua Camping som ligger i flott terreng rett ved Femunden. Her er det store arealer for trening av hund og også en apellbane. NBF hyrer inn topp instruktører fra brukshundmiljøet og både Politiet og Forsvaret var representert. Man kan velge mellom spor og rundering og det drives også med både lydighet og feltsøk. Nybegynnerne - som jeg, likeså garva bruksfolk satte stor pris på oppvisningene i Rundering, lydighet og feltsøk. Vi kikket og litt på IPO, men tror muligens Emil må vente en god stund før han starter med angrep på figurant med løsarm ;))
 Emil i buret sitt, med sporline og sele - klar til angrep på sporet!Sporklar Cairn: Emil i buret sitt, med sporline og sele - klar til angrep på sporet!

elins bilde

Stå på Emil

Det er ikke størrelsen det kommer an på Emil, det er heller hva du har mellom øra. Du blir nok en dugandes sporhund som har en så aktiv matmor. Leah er klar for blodspor igjen i dag. Blir spennende å møtes i LyBrAg cup. Moro at cairn kan vise seg der............

krikos bilde

Trene trene

Ja Guri - det blir greier altså. Mange detaljer å jobbe med her - går mye i rett utgangsstilling og lineføring (fvf) omdagen. Og terriern er vanvittig lite interessert i å legge seg når jeg bare sier dekk uten tegn..

nettløsning levert av bitjungle