Fantastisk sporhund!

krikos bilde

Ja, da har jeg det faktisk skriftlig! ‘Du har en fantastisk sporhund!’

Emil har hatt ’Sporeksamen’ på videregående sporkurs idag på klubbhytta til DBHK, Bikkjebu. Kursleder Mona hadde lagt et spor som ikke var merket, så jeg ante ikke hvor det gikk eller hvor langt det var.

Det første vi så da vi skulle starte, var at det var folk i sporet. Jeg trodde Emil ville ta helt av på det og leke rundering, men neida. Han tok sporet kanonfint og gikk ut i grevlingstil. Idet han passerte Vibeke og Trude som sto på hver sin side av sporet, lot han som ingenting, men mistet nok noe av konsentrasjonen der et øyeblikk for han brukte litt tid på å ta opp sporet igjen etterpå.

Vi konsentrerte oss veldig om å holde igjen så fort han viste tegn til overvær eller snarveier, så han hadde svært stram line ved mange tilfeller der ute i buskaset. Emil er cirka halvparten så høy som ‘vanlige’ sporhunder og han går jo dermed innhyllet i sporduft. Det er liksom ikke nødvendig for han å sette nesa i bakken føler han… Han har derfor lett for å ta sporet på overvær, noe som kan gjøre at han går forbi ting han skal finne i sporet. Derfor er det viktig å holde stram line på han, så han blir nødt til å følge ferten nøyaktig. Han støtte på uplanlagte utfordringer også… Plutselig ble det svært intensiv snusing og tilogmed graving der i sporet. Etellerannet dyr hadde nok rett og slett bæsja der Emilsen sitt spor gikk. Og atpåtil så var det lagt en vinkel nettopp der. Han startet etterhvert å utrede sporet, men måtte minnes veldig på hva han drev med da. Ikke rart i det hele tatt det altså. Men terriern la inn grevling-giret igjen og fortsatt ufortrødet videre sin jakt på sporet. Vi kom sågar til en elv, faktisk. (Eller – det var vel mer en liten bekk egentlig.) Jeg ble lettere betutta da, men han gikk på med dødsforakt han. Utredet ’elvebredden’ og fant kjapt ut at her måtte det hoppes. Han hoppa rett i sporet på andre siden og fortsatte i ganske vill fart, så han måtte virkelig holdes igjen. Plutselig markerte han – svært tydelig – på en plast/papir bit. ‘Hæ, tenkte jeg, søppel her?’ Men der – hadde han funnet Spordiplomet sitt! En sporpinne med sløyfe og laminert Diplom!

Kjempegøy laget og en fin avslutning på et flott sporkurs. Takk til Mona og Trude for morsomt og lærerikt kurs.

Vi fikk også litt tid til å øve på den noe merkelige øvelsen ‘gå foran’. Her skal hunden gå foran med slak line i ca 10 m, hvorpå fører skal kommandere stå og gå inntil også videre på plass. Jeg tror nok vi har stå-og gå inntil i boks, men det der å gå foran krever litt mer trening vel. Nå er det en måned til klubbmesterskapet, der Emil skal starte i rekruttklassen, og jeg tror vi skal få det til innen den tid.
Alt i alt en fin dag i skogen på Bikkjebu, DBHK sin flotte klubbhytte.
Emil med sitt Fantastisk Sporhund Diplom...Emil med sitt Fantastisk Sporhund Diplom…

graces bilde

Bestått sporeksamen

Gratulerer så masse til dere begge :-) Gøy å lese om dere og hvor flink en cairn kan være på sporet (og til å apportere)!

elins bilde

Gratulerer Emil. Du har nese

Gratulerer Emil. Du har nese for så mangt.....
Sees på trening i kveld. Hilsen Leah

krikos bilde

Takktakk - men fri ved

Takktakk - men fri ved fot... Deeet er ikke fullt så stas altså.

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

Tones bilde

Gratulerer!!

Grattis!! Dere er kjempeflinke begge to! :-)
mvh Tone og Thea
www.dogdiggers.com

nettløsning levert av bitjungle