NBF Rekruttlag-cairn

Hurra hurra – det lysner i grønne lier!
Emilsen – eller Gelitus Emil fra Lønneberget – og jeg da – har kommet med på Norsk Brukshundsportsforbunds Rekruttlag 2011! Dette betyr at vi får massemasse hjelp med brukstreninga vår fremover. Blandt annet blir det tre helgesamlinger i tillegg til ukessamlingen på Sølen i Femundsmarka. Vi er på runderingslaget sammen med endel ganske så mye større hunder enn Emil… BC, scæfer, rottis og cairn! Bra mix det.

Så da er det ‘bare’ for oss å overbevise at det ikke alltid er størrelsen det kommer an på! Rundering er en øvelse der målet er å finne gjemte mennesker i skogen iløpet av en gitt tid. Hunden skal søke i bestemte mønstre, ikke ‘fly vilt rundt’. Det er og en stor fordel om han kommer tilbake :) I de laveste klassene er det litt ekstra tid å gå på, men ettersom det rykkes opp så økes kravene. Det er og en ganske vanskelig lydighetsdel som blir bedømt under bruksprøve.

Emil og jeg var på runderingskurs i fjor – da var han drøye halvåret – og han fløy som en ojoj innover for å finne folka i skogen.

Vi trener mye kondisjon fortiden. Sykler endel og han løper generelt mye med sin ‘samcairn’ Ronja. Ellers går dagene med til lydighetstrening og masse skogsgåing.

Så jeg har stor tro på at han fikser det fint jeg. Vi gleder oss masse og er kjempeglade for å ha fått denne sjansen.
Han blir da både yngst og lavest på laget.