Snøen kapitulerer!

krikos bilde

Endelig kan vi se bare felter i skogen og ikke bare hvitt-i-hvitt. Det har vært en morsom vinter med mye Cairntospannvirksomhet - men nå er det strax duket for The Real Thing; brukshundtreningene kan starte (hvertfall snart..). Emilsen var ute på sitt første spor i går på Lyngåsbanen. Vi trente mye spor ifjor og han begynte virkelig å få dreisen på det - men akk så kom snøen.

Jeg var mer enn spent da jeg la ut et halvlangt spor i lett vegetasjon bak tribunen på Lyngåsbanen. Det ble sånn cirka 200m, med en gjenstand i sporet og en i enden. Jeg la inn to vinkler også, for riktig å sjekke om terriertassens sporlærdom hadde overvintret. Bakdelen var at det blåste noe nær frisk bris denne søndagen, noe som gjorde sitt til at jeg var forberedt på at det kunne gå skeis. Pga vinden lot jeg sporet ligge kun 30 min - viktig å ikke demotivere knotten før påske hvertfall.

Vel - Emil gjorde akkurat som ifjor; tok sporoppsøket direkte og la seg på i selen i kjent grevlingstil. Han fulgte sporet helt nøyaktig i en fart som var såpass at jeg måtte holde han igjen - ellers blir han slurvete.

Han kom litt langt ut i vinkelen, men jeg husker at det blåser og tar det på den kontoen. Han gikk fint inn på sporet igjen. Stopper elegant ved gjenstanden - men å plukke den opp, se det gadd han rett og slett ikke.. Jaja litt rusten der altså. Plukking i sporet har vi heller ikke øvd så mye på, så jeg er veldig fornøyd med at at markerer den. I NBF konkurranser er det viktigste at han markerer slik at vi kan kassere inn poeng for funnet.
Resten av sporet gikk som en dans på ...eh.. råttent gress.. Han går rett på sluttgjenstanden og får for dette MASSE!! godbiter og leke.

Så nå sitter vi å gleder vettet av oss til en begvenhetsrik vår og sommer. Vi er allerede påmeldt C-kurs i regi av Norske Redningshunder, 'vanlig' runderingskurs samt en brukshunduke på Sølen i Femundsmarka. Brukslydighet trener vi for harde livet, lett kombinert med 'vanlig' LP trening med DBHK i Drammen Hundepark.

Vi har fått med oss debut i LP1 - ikke heeelt som forventet da det ble i overkant av fristelser rundt ringen. Utover våren skal vi ta MH test slik at vi hvertfall skal få debutert i klasse D bruks - spor, vi skal jobbe mye med rundering og se om vi rekker å blir C godkjent i NRH, så noe sier meg at det blir mye skogsopphold på oss framover!

nettløsning levert av bitjungle