Søskengjenforening!

krikos bilde

Emil har fått hund!
Gelitus Emil fra Lønneberget og søster Ronja Røverdatter er gjenforent hjemme hos oss på Kjellstad. Skikkelig julekveld her nå! Vi har hatt Ronja på prøve noen dager, da det er en stor avgjørelse å gå fra en til to hunder. Vi har jo også tre katter og en gris, så det er mye som skal klaffe. Alt har gått over all forventning, hun er en trygg og kontaktsøkende frøken - så idag sendte vi inn papirer og avtalte overtakelsen med oppdretter Gelitus.

Det er utrolig hvor omgjengelige disse hundene er. De raser rundt i skogen, og roper jeg på den ene så kommer begge styrtende. De deler tyggeben og tygger på hverandre og har det kjempekoselig. Ronja har jo vært kennelhund og det blir en liten jobb å trene henne opp på Emil sitt nivå, men hun er en våken dame som er kjempeflink til å ta kontakt - så det behøver ikke ta så veldig lang tid. De ble begge ett år på søndag, så de er jo ikke akkurat gamle.

Imorgen skal vi ut og se om hun har lyst til å gå spor - det er jeg nesten sikker på hun kommer til å greie fint. Hun er også mer gjenstandsinteressert enn Emil, så å få henne til å plukke pinner i sporet blir nok enklere med henne. Hun kommer faktisk og løpende med ting jeg kaster, så apportering er og rundt hjørnet tenker jeg.

Det blir en liten utfordring å trene to hunder, men den ene venter da i bilen mens den andre er ute og trener på forskjellige ting også bytter vi. Da blir ganske sikkert hunden som venter i bilen skikkelig keen på å også få lov å gjøre noe..

Så vi gleder oss til fortsettelsen med Bøllen og Blondinen.

Bøllen og BlondinenBøllen og Blondinen

Tones bilde

Gratulere med jenta :-)

Gratulerer med ny hund i huset! Det er litt slik at har man først fått en, så vil man ha flere:-)

Dette med trening er en vanesak, og det er ofte slik at man både blir mer strukturert i henhold til tid - og man hele tiden tar ut superivrige hunder (de har jo ventet sååå leeenge:-)) Så lærer man mye av å trene to, det er ikke alltid at en inntreningsvei funke like bra på alle så da får man jo kokkelurt litt på framgangsmåter :-)

mvh Tone
som også vil ha en til Cairn snart! :-)
www.dogdiggers.com

krikos bilde

Eplet faller langt fra eplet..

Eller, det ern ikke alltid samme innlæringsmetoder fungerer på to hunder nei.. Emil og Ronja er jo 'ekte' kullsøsken, men svært forskjellige altså.
Ronja er jo en hai etter trening da. Hun står bare å venter på å få neste kommando og få lære mer. Hun har naturlig fri ved foten og hun lærer med inmari få repetisjoner.
Hun er og mer gjendstandsinteressert enn Emil, så det tar nok ikke tre måneder å lære henne apportering altså.

Sånn det ser ut nå så tror jeg nok Emil blir flinkest i skogen og Ronja på LP banen, siden Emil jobber veldig bra på egenhånd. Noen ganger litt for bra og ;)

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

nettløsning levert av bitjungle