Unngå (*Host!*) med nesevaksine..

krikos bilde

Emilsen hoster!! Trodde først han hadde lurt seg til å sluke et griseøre så vi dro avsted til veterinær og ga han lett bedøvelse så vi kunne komme til nedi svelget. Det var det store mandler og veldig rødt, gitt..
Kennelhoste! sa veterinær og sendte oss hjem med antibiotika.

Heeele påfølgende natt, hostet Emil konstant. Og han skulle da absolutt være nærmest mulig øret mitt for psykologisk hostestøtte... Heldigvis ga det seg etter det døgnet, og nå er han veldig på bedringens vei.

Det rare er at Ronja (søster) ikke er smittet. Det viser seg at hun har fått en annen type vaksine mot kennelhoste enn det Emil har fått - hun har fått varianten man drypper i nesa. Ifølge veterinær tar den knekken på flere virus enn den gamle kennelhostevaksinen.

Så - tips fra meg; spør etter den nye kennelhostevaksinen ved neste vaksinering. Sparer deg kanskje for en våkenatt eller to.

http://krikoshka.wordpress.com/livshistoria/

Tones bilde

Kennelhoste

Hallo!

Har vært på NKK sitt oppdretterseminar og jeg oppfattet der at man gjerne kan kutte ut kennelhoste vaskinen, rett og slett fordi vaksinen ikke vil dekke alle varianter av influensa som kan komme rekende - og det faktisk ikke er så farlig om våre kjære blir litt forkjølet.

Sitter nå i tenkeboksen, de stakkars hundene mine får alt av vaksiner, men selv tar jeg ikke influensavaksiner. Samme med mine døtre, er de litt forkjølet så sier jeg "Slutt å bæs, dere er bare litt forkjølet" men er det hundene så blir jeg kokko og springer til dyrlegen med en gang :-) Begynner å ane at jeg kanskje er lettere hysterisk når det gjelder hundene:-)

mvh Tone
www.dogdiggers.com

krikos bilde

Søster hoster likevel..

Ja, man blir jo lettere hysterisk.. Men det er nå mye værre med hundene synes jeg. (Kanskje fordi jeg ikke har barn - eh...) Men de får jo ikke sagt noe om hvor sjuke de er, og våre Cairn er ikke akkurat bikkjene som legger seg ned og hviler uoppfordret vel. Også er det dette med avbrekk i trening og smitting av andre etc som jo er veldig irriterende.
Nå fikk imidlertid søster den samme hosten likevel da.. Så nesevaksinen hennes hjalp nok ikke så mye som jeg trodde likevel da.

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

krikos bilde

Karantene..

Dogsene begynner å bli friske nå heldigvis. Ronja hoster litt, men de er ikke slappe eller noe. Det kjedelige er at de må være i 'karantene' to uker etter siste host før vi kan få trene i hundeklubben igjen... Tydelig å merke på dem at de savner lydighetstreninga i inne i drivhuset til Drammen Hundepark, ja. Prøver å få trent litt ute med dem, men det er jo så kaaaaldt! Og siden de akkurat har vært forkjøla så tør jeg ikke dra dem ut på skitur enda heller. Tror det blir for heftig løping for dem. Ikke det at de ikke løper nå, men nå løper de slik de vil, skal jeg fly bak på ski (eller kanskje foran?:)) så blir de mer presset til å løpe.
Men snart snart... skal skiene frem og treningsparken besøkes igjen! Rallylydighetskonkurranse i januar for begge. Bedre tider kommer - helt sikkert!

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com

nettløsning levert av bitjungle