Bjeffing

Hvordan trener vi opp hunden til å slutte å bjeffe sånn? Hver gang hun hører en lyd på bjeffer hun som en besatt, om noen tar i døra eller ringer på blir hun helt vill! Hun bjeffer hele tiden, vi kan ikke se på tv, slappe av eller noe uten å ha bjeffingen i bakgrunn. Hun slutter ikke når vi ber om det, om vi holder henne rundt kjeften så bare fortsetter hun. Ingen verdens ting nytter! Jeg er så redd for å få klager fra naboer, for det er så veldig lytt her. Vi har et sånt "sitronhalsbånd" til henne, den skyter ut sterk sitronduft hver gang hun bjeffer. Den er tom nå, så vi må eventuelt kjøpe nytt. Men er ikke dette slemt da? Hun tar ikke skade av det, i og med at det bare er en sterk duft, men det virker litt ekkelt gjort for det. Er det noen bedre måter?

Det er ikke vanlig at hunder bjeffer så mye. Vi bor i et rekkehus, og der er det mye lyder, men å bjeffe for alt er litt vel mye.. Noen råd?

Bjeffing

graces bilde

Det er flere tilnærmingsmåter til dette problemet. Her er link til en diskusjon som foregikk på DinCairn om bjeffing. Det krever uansett mye tålmodighet, spesielt når det snakk om en voksen hund, lykke til :-)

Tusen takk Grace, fint å

Siljabells bilde

Tusen takk Grace, fint å få noen råd. Dette er så vanskelig! Hun bjeffer hver gang hun hører den minste lyd liksom.. Slitsomt:-P