Cairnvalper på Finn.no

Den 17. mars averteres det cairn-valper på Finn.no til redusert pris ( 6500 kr.) pga. "utstillingsfeil", hva nå det måtte være?
Jeg ble så sjokkert at jeg er skadd langt inn i sjela!
Er det mulig å være så useriøs???

Cairnvalper på Finn.no

Veslemøys bilde

Ja, det er virkelig skremmende hvordan markedet har utviklet seg. For en liten stund siden ble det også aventert valper til kr 7000, dette pga av at foreldrene ikke er stilt. Det er også noen som mer eller mindre bevist blander cairn med andre raser, da slipper de jo utgifter som registering o.l.
Dette er nok baksiden av medaljen, nemlig at cairn har blitt en populær rase. Så lenge det er penger å tjene på det, finnes det nesten ingen grenser. Det de kanskje ikke tenker på er event sykdommer og feil på linjene bak, så lenge tispa og hannen er friske.
Vi får håpe valpekjøpere blir mer bevist og kritiske ved kjøp av valp, og går gjennom klubbens valpeformidling ved anskaffelse av cairnvalp.

mener dere at en hund skal

gulls bilde

mener dere at en hund skal selges til full pris selv om den har utstiling feil. jeg bare spør for jeg ble litt nyserig på det. jeg torde det var riktig og selge valpen biligere siden den hadde feil og eller mangler

En hund med utstillingsfeil

Veslemøys bilde

En hund med utstillingsfeil skal selvfølgelig selges til redusert pris, det vanlige er 1-2000 kroner mindre ved
tannfeil eller testikkelmangel. Dette er selvsagt noe som bør komme klart frem i kontrakten. Om det ikke er skrevet i kontrakten har kjøper rett på halve prisen tilbakebetalt.
Ved 8-ukers alder er det ikke uvanlig at hann-valpen ikke har fått ned begge stenene, og bittet kan også forandre seg i denne alderen. Event stenmangel skal vurderes ved 18 mnd alder, da hunden er ferdig utviklet. Noe som kommer klart frem i NKK's kjøpekontakt. At et helt valpekull har utstillingfeil virker jo litt underlig.
Det andre eksemplet var redusert pris pga at foreldrene ikke var stilt.

ok da forstår jeg takk for

gulls bilde

ok da forstår jeg takk for svar:)

Valper på Finn.no

brittass bilde

Dessuten synes jeg at en ikke skal selge valper eller andre levende liv på samme måte som man kjøper en sofa.....Det er det jeg mener!
Det virker som det bare er lettvinte penger slike "oppdrettere" er ute etter.
Noen hundeeiere skal absolutt ha et kull valper på tispa bare for å ha hatt det??
Hørt det før,eller? Jeg fikk henvendelse for en stund siden om ikke en blandingstispe ( mor var cairn ) kunne parres med min hannhund? Man skal vel ikke parre bare for å parre,og med "miks" som ingen vet hva er? Tenker på å opprettholde både selve rasen jeg, og at rasen må bevares sunn og frisk,og da er slikt uakseptabelt.

Valper på Finn.

l-withbs bilde

Markus Hãllebackens Bellafonte.

Det er også godt seriøse kenneler som legger valpene sine ut på Finn.

Man må jo da spørre hvorfor disse ikke bruker valpeformidlingen. Da virker det jo som om at valpene ikke er så lette å selge.

Hvis dette er tilfelle så er det ikke nødvendig hele tiden å produsere nye valper. Da kan ikke jeg skjønne annet enn at det bare er for det er bare for å tjene penger.

Annonsering på finn.no

gunnhalles bilde

Som en liten kommentar så vil jeg bare si at jeg også annonserer valpene på finn.no, i tillegg til valpeformidlingen i klubben. Og egentlig vil jeg ha meg frabedt påstander om at jeg ikke skulle være en seriøs oppdretter fordi jeg; som så mange andre oppdrettere, annonserer på Norges største annonseforum. Det blir litt for lettvint argumentasjon. Jeg selger ikke valper som en sofa heller - selv om faktisk kjøpsloven er gjeldende på samme måte for begge deler. Jeg forbeholder meg alltid rett til å velge ut hvem som får kjøpe valp av meg.

Jeg har ført en liten statistikk for meg selv en stund over hvor mine valpekjøpere har sett annonseringen. De fleste har funnet det på finn.no, omlag knapt en tredjedel har sett det på valpeformidlingen. Det er vel ingen sjokkerende nyhet egentlig... ;) Og jeg selger ikke valpene til hvemsomhelst som ringer og skal ha.

Fakta er vel at de fleste i dag bruker finn.no; både selger og kjøper. Det blir for lettvint å påstå at "alle" som annonserer på finn er useriøse. Jeg ser at mange meget anerkjente oppdrettere av forskjellige raser annonserer der. Så får det være opp til kjøper å sjekke ut seriøsiteten til selgeren tenker jeg. Noe ansvar må jo kjøper ta på seg også.
Jeg også har jo sett disse annonsene med billigsalg på cairn og cairnblandinger. De som vil kjøpe disse valpene er kjøpere vi ikke ønsker for våre valper uansett. Det vil dessverre alltid være slike useriøse oppdrettere; uansett om de annonserer på finn eller i lokalavisa.

Cairn-valper på finn.no

Åsas bilde

Jeg er helt enig med de som mener at det ikke nødvendigvis er useriøse oppdrettere som annonserer på finn.no.

Jeg registrerer at det antydes at det å kjøpe valp som er formidlet gjennom CTK, gir en slags garanti for at oppdretter har satt seg inn i rasens/ linjenes helse osv. Men det er jo faktisk slik at de eneste kravene CTK stiller for å få registrert kull, er at begge foreldre har tre førstepremier på utstilling, tispa er over 20 mnd ved parring, og hannen ikke har mer enn 5 kull. Det er i alle fall ikke godt nok for meg.

Jeg oppfatter derfor ikke kullene som står annonsert her som automatisk mer lovende eller friske enn kull annonsert andre plasser. Til syvende og sist er det jo allikevel den enkelte oppdretter som må kunne dokumentere evt. helseundersøkelser o.l.

Cairnvalper på Finn.no

Veslemøys bilde

Det denne debatten startet med var 2 spesifike annonser, som virket veldig useriøse. Hvordan debatten utviklet seg, står ikke for min regning. Det er jo ikke å komme bort fra at det desverre er en del useriøse aktører på markedet. Selv mener jeg annonsering på Finn.no er helt greit, men jeg tror det er viktig å få frem de riktige og viktige sidene i annonsen. De som vet hva man bør passe på, klarer å skille de seriøse annonsene fra de useriøse, men det er mange som ikke vet hva man skal passe på når man kjøper valp. Disse klarer nok ikke å skille anonsene fra hverandre. Derfor mener jeg det er viktig å bruke raseklubbens valpeformidling, noe en del annonsører på Finn.no også nå fremhever i sine annonser. Foruten kravene CTK setter for å annonsere der, står det også mye nyttig informasjon for de som tenker på å anskaffe seg valp. Dessuten er det jo mulig å bruke begge arenaer samtidig, å annonsere både på Finn.no og CTK's valpeformidling.