Diare

Hei

Har en slapp Cairn valp på snart 8 mnd og som sliter med diare på tredje dagen. Han spiser men er ganske slapp. Noen som har noen gode tips ?

Diaré på valp

graces bilde

Jeg ville ha gått til dyrlegen hvis valpen fortsatt er slapp og har diaré, små hunder kan fort dehydreres.

diare valp

l-withbs bilde

Markus Hãllebackens Bellafonte.

Gå til dyrlegen og kjøp ZooLac pro pasta. Det er et middel som regulerer tarm floraen. Det er ikke et såkalt legemiddel, heller et naturmiddel og er helt ufarlig. Har med stort hell brukt det flere ganger på min hund.

Det finnes også et annet middel som gjør det samme, men det husker jeg ikke navnet på. Tror en tube med ZooLac koster rundt en hundreleapp.

Sjekk ZooLac på internett.

Lykke til

Har vært hos dyrlegen...

bajazzs bilde

Fikk påvist parasitter og behandling med Panacur Vet som jeg fikk på resept fra vetrenæren har startet.

- Takker for innspill.

Hilsen
Pappaen til BaJazz

Vær obs ved diaré

Per-Erik Hs bilde

Vår cairnvalp fikk kraftig diaréen og oppkast i slutten av august. Etter 4 dager var hun ganske uttrørret og ble satt på intravenøs næring hos veterinær. Tok røngten for å sjekke etter fremmedlegemer. Ble samtidig behandlet med antibiotika for mage-/tarminfeksjon, noe som heldigvis viste seg effektivt. Hadde trolig spist noe bedervet ute, da hun i denne perioden rundt 3-4 mnd-alder. var ram på å ete alt på bakken - spesielt møkk. (Leste i etterkant at valpens immunforsvar er dårligst i denne alderen, da effekten etter mormelka har tapt seg og eget forsvar ikke er fullt ut oppbygd ennå - så timingen var nok max uheldig).

Alle "forståsegpåere" sa det var normalt med litt diaé- bare vent - det går over- men veterinær var virkelig bekymet da vi kom dit.

Så nøl ikke med å kontakte veterinær hvis oppkast/diaré ikke går over i løpet av et par dager.