Å få hunden til å komme tilbake

Vi har en cairn hann på 1,5 år. Han er lykkeligst når han kan springe løs i skogen, problemet er bare å få han til å komme tilbake. Så lenge det ikke er noen andre hunder/mennesker i nærheten er det null problem med en pinne som lokkemiddel (han er ikke spesielt matgal). Men straks han ser en annen hund, stormer han bort uansett hvor mye man roper og lokker. Han skal også alltid "fullføre" det han starter på, f eks sniffe seg ferdig på et tre i flere minutter, før han kommer tilbake.

Noen som har tips om hvordan jeg kan få ham tilbake STRAKS jeg roper ? Har hatt et par skumle episoder hvor det kunne gått galt. Vil så gjerne at han skal kunne løpe fritt..

Innkalling

runes bilde

Innkalling

Kathrines bilde

Jeg har ei tispe på 14 mnd. Det som står i artikkelen til Canis om langline kan nok hjelpe deg mye i starten. Jeg brukte selv langline på innkalling da Kera var liten valp. Hun kommer tillbake til meg når jeg plystrer eller bruker navnet hennes. Er det andre hunder tilstede som hun leker med bruker jeg kommandoen PÅ PLASS. Viktig å repetere med innkalling hver gang du er ute på tur så vil du nok få en hund du kan stole mere på på dine skogsturer. :-)