Mat allergi.

Har tidligere skrevet om hunden min Markus som har vært plaget av eksem og tørr hud, og som han for en periode ble kvitt.

Vi pleier å ha en liten kosestund om kvelden hvor han liker at jeg drar ham forsiktig i ørene. Denne kvelden gjorde vi som vi pleier, men merket at hårene rundt ørene var "seige". Da jeg kikket etter var hele øregangen fylt av materie. Sjekket resten av hunden, endetarmen og buken var også betent.

Dette kom som kastet på i og med at jeg ikke hadde sett noe til dette i løpet av dagen og kvelden før.

Neste dag til dyrlegen som mente det var et kraftig utslag av matallergi.

Markus måtte jo rense sårene da, og fikk en beroligende sprøyte, roet seg ikke ned og fikk en sprøyte til, fremdeles ikke rolig og ble lagt i narkose, som han også våknet opp fra. Det er bare en terrier som kan tåle alt dette og ikke sovne var dyrlegens kommentar.

I alle fall må vi i første omgang gå ut fra at det er allergi. Han må settes på diettfor samtidig som han må bruke kortison er kort periode for å få bukt med betennelsen.

Vetrinæren som vi bruker hadde aldig noensinne sett et så kraftig utslag av matallergi.

Etter en tids bruk av kortison og diettfor z/d ultra allergen free samt litt omega 3 olje tilsatt maten ble Markus sitt gamle jeg igjen.

Tross alle problemer ikke en klage fra Markus.

Markus må gå på diettfor resten av livet. Det ble anbefalt ikke å gi noe som helst annet. Det har vært veldig vanskelig å ikke engang kunne gi en godbit. Selvfølgelig har vi brukt foret som godbiter, men dette ble jo gjennomskuet.

Vi tok en sjanse å prøvde fisk i tillegg til foret, bare for en og annen gang få litt avveksling. Dette ble gjort over en lengre periode og det gikk bra, samme prøvde vi med kylling, som også gikk bra.

Hverken laksen eller kyllingen var tilsatt noe. Vi lagde selv ut fra fersk vare.

Nå får han jo ikke laks og kylling hver dag. Det blir bare gitt en og annen skjelden gang.

Utover dette ingenting annet en foret, ikke godebiter, tyggebein osv.

Nå er Markus fri for eksem og hudproblemer. Håper bare at dette holder. Merkelig hvor fort ting kommer som kastet på.

Laila

Re: Matallergi

runes bilde

Interessant å høre om hvordan dere har taklet dette problemet, jeg er helt sikker på at det vil komme til nytte for andre.

En av våre cairner har også slitt litt med matallergi, selv om det nok ikke er så ekstremt som i deres tilfelle. Vi har gått over til å fóre med "Norwegian Polar", samt rått kjøtt og kokte grønnsaker av og til. Dette fungerer veldig bra, og vi gir begge hundene våre denne maten. Bare av og til får de tørrfor (praktisk når man er ute å reiser).

Det finnes nok ikke noe fasitsvar på slike matrelaterte problemer, men jeg tror dere har angrepet det på rette måten: prøve og feile, og se hva som fungerer.

Jeg tror også at veldig ensidig kosthold (samme tørrfór år etter år...) kan være uheldig. Da kan det fort bli at hunden ikke tåler annen mat. Derfor forsøker vi å variere kostholdet en del. Det blir ikke noe særlig dyrere enn å bare bruke tørrfor, og uansett er jo en cairn forholdsvis billig i drift med hensyn på mat.