Mentalt utfordrende aktiviteter

Selv har jeg nå en fantastisk cairn gutt på 6 mnd, vi går turer hver dag på minimum tre kvarter og vi leker med ball sammen fra tid til annen enten ute eller inne. Jeg føler likevel at han er veldig rastløs, og det som slår meg er at han trenger litt mentale utfordringer. Noen her med erfaring som har noe tips? Vil det beste for den lille rakkeren min:)

Forresten så er han i tillegg kjempeglad i juletreet - jeg stopper ham flere ganger daglig, og sitter til tider på siden av juletreet sammen med ham for å prøve å lære ham av med bitingen men det funker ikke. Noe tips på her?:)

Tips til aktivitet

runes bilde

En aktivitet som er veldig enkel og grei å gjennomføre både inne og ute, er å gjemme godbiter. For at hunden skal finne godbitene, kreves fokus og konsentrasjon (og nesearbeid). En helt annen type aktivitet enn lek med ball!

Begynn enkelt, legg godbiten ned mens hunden ser. Øk vanskeligheten gradvis, når den skjønner poenget. Etter hvert kan du også legge på en kommando på aktiviteten ("finn godbit!"). Når hunden får litt trening i dette, kan du gjøre det temmelig vanskelig.

Lykke til!

Flere tips

mariraris bilde

Jeg begynte med å gjemme leken vi holdt på med, noe jeg merket ble en stor suksess. Jeg viste Leo at hendene var tomme og så begynte han å lete. Nå skjønner han at jeg har gjemt noe når jeg viser hendene og starter ivrig godbitsøk eller lekesøk. I dag lette han etter en hundekjeks i snøen i 5 minutter før han endelig fant den og kunne kose seg:)

Andre ting er jo å trene på sitt, ligg, bli, værsågod, rullrundt og andre triks. Søk på youtube etter hundetriks eller lån/kjøp en bok med noen triks du kan lære hunden. Det er veldig gøy for både deg og hunden. Jeg har fått god nytte av å kunne gjøre små triks når jeg er på besøk hos andre for å roe ned Leo, dette har hjulpe oss begge mye. En mentalt utslitt hund er mye mer medgjørlig:)

Takk for tilbakemelding

Sannes bilde

Takk for tilbakemelding folkens!
Nå trenger ikke Otto være rastløs mere;)