Prevensjon til hunder

Hei
Vi har en han cairn som er ca. 2 år gammel. I det siste har han blitt helt «gal» etter tisper. Vi merker det når vi er på tur med ham. Han oppsøker steder hvor han vet det bor en tispe. Vi kan tenke oss å skaffe en tispe, men vi ønsker ikke å ha valper. Vi vurderer flere alternativer, men ingen løsning er holdbar i lengden. Vi lurer derfor på om det finnes prevensjonsmidler til hunder.

Mvh
Badat

Re: Prevensjon til hunder

runes bilde

Har ikke hørt om prevensjonsmidler for hannhunder. Kjemisk kastrering kan kanskje fungere, men "ekte" kastrering fungerer garantert! Vi har gjort det på en av våre hannhunder, og jeg tror det var en god løsning både for han og for oss.

Kjemisk kastrering

Badats bilde

Hei Rune.

Takk for tilbakemelding.
Du skrev "kjemisk kastrering", er det et slags "P-piller"?
Er det for hannhunder eller for tisper?

Må bare si at kastrering av

Veslemøy-Kadellys bilde

Må bare si at kastrering av friske hunder ikke er lov i Norge. Ville vel heller vurdert om jeg heller hadde skaffet en hannhund til, om du ser at en tispe vil by på problemer.

Kjemisk kastrering er ikke

Veslemøy-Kadellys bilde

Kjemisk kastrering er ikke prevensjon. Dette er hormoner som man tar i sprøyterom hos veterinær. Denne virker noen mnd, som ikke er uten bivirkninger. Vi har både hanner og tisper sammen. Under løpetid må vi selvfølgelig skille dem. Er personlig imot kastrering, både pga av at det er ulovlig og fordi det kan dra med seg andre problemer. Den vil ofte ha lettere for å legge på seg, kan føle seg "kjønnsløse" og dermed vise aggresjon for både hanner OG tisper. Som jeg nevnte tidligere ville jeg nok heller vurdert en hanne til om du skal ha en hund til og du ser problemer med tispe og løpetid.

Hei Veslemøy-Kadelly Takk

Badats bilde

Hei Veslemøy-Kadelly

Takk for dine kommentarer.
Vi har nå lest litt om kastrering på nett og snakket med veterinar. Det er forskjellige meninger om temaet. Men en ting har vi fått med oss, kjemisk kastrering er ikke en god løsning. Men vi ønsker heller ikke en hanne til. Så vi lurer å hva med en tispe som er sterilisert? Vil hannhunden vår "nøyer" seg med løsningen? Eller vil vi få enda et nytt problem med en "kjønnsløs og forvirret tispe"?

Forbud av kastrerte hanner,

Veslemøy-Kadellys bilde

Forbud av kastrerte hanner, gjelder også for tisper. Kastrering/sterilisering av friske hunder er ikke lov. Og hvorfor tukle med naturen, om dere absolutt vil ha en tispe, bør dere også ta de problemer som event måtte dukke opp. Det klarer jo andre. En tispe løper fra hver 6-8 mnd. En løpetid varer ca 3 uker, men det er bare noen dager hun "står" Dvs la seg parre. Det er jo bare å la de sitte i bur, event forskjellige rom, på tur. Noen sånne dager må man tåle.