Stramme muskler

Noen fler her som har vært borti Cairn med stramme muskler på hver side av halen?
Disse musklene er festet rett etter ribbeina og går i en bue ned noen cm på hver side av halen og festes 'bak'. Går til massasje nå og det ser ut til å hjelpe, men har tatt litt tid å finne ut av. Hunden blir ikke hemmet når han går eller løper, det bare er veldig stramt når man tar der.
Har hørt om en hund til med det samme og lurte på råd i den forbindelse.

Stram muskulatur.

elins bilde

Leah har hatt stram muskulatur langs ryggraden fra bakerste ribbein og bakover mot lårene. Årsaken var låsninger i bekkenet. Når skjelettet ikke beveger seg normalt vil det raskt utvikle seg stram muskulatur. Det blir jo vondt å bevege seg med låsninger. Jeg fikk kjempegod hjelp av veterinær og kiropraktor Kristin Halle som har praksis i Fagerstrand. http://kristinhalle.com/ Hun fikk orden på låsningene i bekkenet, og henviste oss videre til Katja Petrell i Asker som er hundemassør, hunde fysioterapeut og rehabiliteringsterapeut på hund. http://cooldog.no/text/ommeg.html Disse 2 damene er gull verdt for hunder med en eller annen form for bevegelseshemming eller skade.

I tillegg til aktiv behandlig hos disse hyggelige damene er det viktig å holde hunden varm. Det er anbefalt å bruke varmedekken om vinteren. Det er også veldig viktig med oppvarming før aktivitet. Leah går alltid 15- 20 min. i bånd før jeg slipper henne løs på tur. Da er muskulaturen litt i gang og har blitt varmet opp av den økte blodgjennomstrømmingen før videre aktivitet. Det er i bunn og grunn samme prinsipp som for oss mennesker.

Leah er heldigvis i fin form nå, men jeg går til kontroll hos Kristin ca. anhver mnd. Da får hun tatt event. små låsninger før de utvikler seg til å bli et problem for hunden. Lykke til :o)

Jepp, vi er i samme

krikos bilde

Jepp, vi er i samme behandlingsregime vi og vettu :) Flinke damer altså.
Jeg bare lurte på om dette kunne være et vanlig problem på Cairn siden de jo er staute i kroppen og rett opp hale og sånn..
Synd det ikke kommer noe konklusjon på Helseundersøkelsen. Jeg har spurt nye styret i CTK og fikk etterhvert et utydelig svar om at de ikke helt visste så mye om dette..

To Cairn or not to Cairn
http://krikoshka.wordpress.com