Voksen Cairn og valp (annen rase) på avlastning. Hundeadferd.

Vi har en voksen Cairn tispe på 2,5 år - en typisk Cairn på mange måter - sta, egen, sær, flott og herlig og alt.
Så har min venninne fått et kull valper der den ene skal sendes langt av gårde, og han må derfor være litt eldre når han reiser fra oppdretter. Siden hun har to usolgt valper, en som skal på for og to voksne tilbød vi oss å være avlastningshjem - noe hun takket ja til og vi synes alle dette er veldig hyggelig. Mulig med unntak av vår egen tispe.

Så over til selve spørsmålet: Når denne lille valpen og vår Tea leker sammen, så prøver Tea å bite ham i forpoten(e). Hvorfor? Jeg har ikke sett en slik adferd fra henne før, så jeg er en smule... overrasket. Siden jeg ikke skjønner hvorfor hun gjør det så føler jeg at de to må passes godt på når de er sammen. De får ikke være alene sammen, og den minste sover konsekvent i bur på nattestid, og blir også lagt der på dagtid.

(Vi er obs på at Tea kan bli sjalu. Vi bruker tid på at hun skal føle seg sett og prioritert.)

IngerS

Re: Hundeadferd

runes bilde

Jeg vet ikke om jeg klarer å svare på hvorfor Tea har en slik adferd, men jeg tror det er helt vanlig at tisper ikke er særlig begeistret for andre tispers valper.

Om du har sett i valpekassa

Veslemøys bilde

Om du har sett i valpekassa på mors oppdragelse av sine valper, vil det se veldig hardhendt ut. Kanskje hun rett og slett har tatt på seg rollen som reservemor. Har selv en seks år gammel tispe som "elsker" alle valper, både sine egne og andre vi møter. Hun oppdrar ennå sin 3 år gamle sønn som bor her hjemme, og biter han i labbene når hun sier ifra til han.