Cairnvenner på tur i Skottland

Det har blitt til en tradisjon at en del cairnvenner har tatt en tur til Storbritannia i forbindelse med en utstilling, for å ha en sosial lang weekend sammen og for å titte litt. Dessverre var det flere av ”gjengen” som ikke kunne være med grunnet jobb, valper og barn. Den Skotske kennel klubben arrangerte utstilling i Edinburgh lørdag 16 mai. I den forbindelse ville vi over og ta en titt, samt å ha en koselig langhelg sammen.


Mairi, Kjetil, Anne, Geir og Ruth satte seg på flyet torsdag 14. mai med destinasjon Edinburgh. Mairi hadde som vanlig vært ”reisebyrå” og fikset billetter og hotell. Hotellet Frederick House , i Frederick Street l viste seg å være helt nyopppusset med store flotte rom. Vel installert, hadde sulten meldt seg og vi fant frem til en koselig pub hvor vi koste oss med litt øl og god mat. Siden vi var i Skottland ville Geir prøve landets nasjonal rett som er HAGGIS. Den falt i smak. Etter noen timer med masse hyggelig prat og drikke fant vi veien tilbake til hotellet og senga.

Dagen etter var det til å undersøke Edinburgh som er en flott by. Over alt var det rent og pent. Gate opp og gate ned med innlagte pauser på diverse puber hvor deilig mat og inntak av ”litt” av landet gode øl ble inntatt. De fleste butikkene vi passerte fikk besøk av oss. Mange fine ting og se på! Geir fulgte med på alle shoppingrundene som den tålmodige sjelen han er. Som vi alle vet kan en potet brukes til så mangt. Også Geir!! Han stilte opp som mannekeng for diverse luer vi fant! Dessverrre regnet det litt denne dagen men det la slett ingen demper på oss. På kvelden fant vi en restaurant i Rose Street som het ” Muzzel Inn”. Der hadde de verdens beste sjømat. Mette og fornøyde bestilte vi også bord til neste kveld før vi dro tilbake til hotellet hvor vi tok en ” Night Cup” før vi fornøyde fant sengene våre.

Dagen etter var det tid for å dra til utstillingen som ble ble holdt på The Royal Highland Center, ikke langt fra flyplassen. Og for en ute utstilling!!! Her var det satt opp mange store telt til oppstalling av hundene og selve bedømmelsen foregikk også under telt slik at regnværet ikke skulle være til noe hinder. Mang en norsk arrangør har noe å lære her. Rundt omkring var det også satt opp telt hvor det ble servert mat og drikke! I tillegg var det masse boder med utstyr å få kjøpt.


Det var dommer Anthony Osborn som dømte cairn og han satte opp som Bir og Bim: Pollock’s Ch. Larchlea Licence To Thrill At Stanedykes- BIR og Shaw’s Honeyhall Hide N Seek som Bim. Den hunden vi norske likte best og hadde håpet å se som vinnner selv om hun var bare 8 mnd gammel, var Larchlea Cant`t Remember. Hun ble til slutt kåret som BEST PUPPY.

Da cairn var ferdig bedømt fant vi oss et sted for å få en mat bit og litt øl. Diskusjonen og praten gikk livlig og til slutt kom vi inn på at noen bare MÅTTE ha spesielle klær på seg en utstilling. Geir sa at han måtte ha på en grå melert bukse og til slutt fant vi andre ut at Lillian måtte sikkert lage skarpe presser i den også før han var fornøyd. Hvilket Geir benektet på det sterkeste!!!! Kvelden ble som kvelden før tilbakt på ”The Muzzel Inn ”. Anne er ikke så overbegeistret for skalldyr så spesiellt for henne laget de ”Fish and Chips” Flott service! Om noen av dere som leser dette skal til Edinburgh er stedet virkelig verd et besøk!!!

På vei tilbake til hotellet bestemt vi oss for å ta oss en ”Irish Coffee” til dessert. Kan trygt si at det har vel aldri blitt laget en verre ”Irish Coffee”. Kaffe var tykk som grøt som gjorde hele drikken besk. Prøvde å klage på den men det falt IKKE i god jord. Dette var da også dagen for Melodi Grand Prix, og vi fulgte med på TV. Det begynte med en skål for hver 12 poenger men så ble det en for hver 10 poeng og til slutt for alle poengene Norge fikk. Flott kveld!

17. mai toget i Edinburgh har i mange år vært det største toget utenfor Norge. Slik var det også i år. Et lokalt hornmusikklag og en stor flaggborg dannet for troppen. Mange hundrede mennesker gikk i toget som gikk fra ”The Royal Mile” (gaten opp til Edinburgh Castle) gjennom ”Grass Market ” og avsluttet i Princes Street Garden hvor var tale av The Vice Consul og en sjømannsprest fra Liverpool. Dette må vel være den beste 17. mai tale som har blitt holdt. Det var utrolig mange folk som var tilskuere til toget. Over alt tittet folk ut av vinduene. Ganske artig ble det når vi fikk høre at mange trodde det var fordi Norge hadde vunnet Melodi Grand Prix at vi feiret det på denne måten. De syntes det var litt i overkant med begeistring!

Kvelden ble avsluttet på en kinesisk restaurant med masse god mat. Stedet ble forresten kåret til ”Årets Kinarestaurant 2008” i Skottland. Et utsøkt måltid ble det og vi vurderte om vi torde bestille en ”Irish Coffe ” til dessert etter opplevelsen fra forrige dag. Men bekymringen ble grunnløs for denne smakte kjempegodt.

Som alle turer så måtte denne også slutte en gang. Selv om mange ikke kunne være med denne gangen så ble det en kjempehyggelig tur. Neste år fyller den britiske Cairn klubben 100 år og da blir det en stor 2 dagers jubileumsutstilling. Da er det en stor gjeng som drar over og allerede nå gleder jeg meg masse til den.

Ruth