Oppfølging av trimmekurs

Roy og Karinne (Kennel Black Thunder) holdt trimmekurs hjemme hos seg 7. og 8. august med Pillan Klebo (Kennel Cairnstone) som instruktør. Det ble så vellykket at de aller fleste ville gjerne ha et oppfølgingskurs. Det ble holdt på Kirkenær 7. og 8. november, med 11 nybegynnere på lørdag og 9 viderekommende på søndag.

Fredag 6. november satte jeg meg i bilen og kjørte de 23 milene opp til Karianne og Roy. Som alltid ble jeg kjempegodt mottatt. Etter en times tid kom også Pillan kjørende fra Sverige. Hun hadde med seg sin nye 11 uker gamle valp som heter Miketo`s Tell Me Sweet Little Lies. Et vidunderlig lite nøste som sjarmerte oss alle i senk. Kose på Roy sitt fang falt helt i smak hos den lille frøkna!!! Karianne vartet som alltid opp med mye godt mat og noe godt i glasset ble det også.

Lørdag kl 10 var det nybegynnerne sin tur. Noen hadde omtrent aldri nappet en hund før mens andre hadde prøvd så godt de kunne. Men så var det det å kunne få til litt fasong på hunden sin da!! Slett ikke lett. Men med Pillans tolmodighet og ekspertise så ble folk utrolig fornøyd med slutt resultatet . Litt utpå dagen tok vi en god pause og koste oss med pizza i reastauranten som lå i underetasjen på der kurset ble holdt. Etter lunch var det bare og fortsett på trimmingen til alle hundene var blitt respektable i pelsen sin. Etter hva jeg hørte så var det kun veldig fornøyde deltagere som dro hjem.

Lørdags kvelden koste vi oss med deilig mat fra Kariannes kjøkken. Flyttet oss inn i stua med litt godt i glasset og jammen kom det ikke ost og kjeks på bordet etter en stund. Ja i det mathuset går man ikke sulten til køys!!!!

Søndag dukket det opp 9 stykker som hadde trimmet en del før. De fleste skulle stille på Lillestøm uken etter så da gjalt det å få en velstelt hund!! Igjen gikk Pillan rundt og hjalp til på hver enkelt hund. Pillan hadde mange tips å komme med som falt i smak hos deltagerne. Spøken og latteren satt løst så stemningen var ganske høy. Alle kjente hverandre fra før så praten gikk livlig.
Lille Margoth var med på kurset begge dager og da var det godt å ha en ”barnepike” mens matmor var opptatt med ”kundene ” sine. Denne jenta tok så godt vare på den lille så selv om ”mor” ikke hadde tid til henne så led hun slett ingen nød. Det er lett å se siden valpen ligge slik avslappet på dette pikefanget!!

Før lunch gikk vi ut med hundene og alle hundene fikk ny handler. Eieren måtte stå ved siden av Pillan mens den nye handleren viste frem hunden. På den måten kunne eieren og de andre se hva mer som trengtes å gjøre av napping. Pillan sa også hva hun mente. Veldig lærerikt en slik prosedyre. Som forrige dag så spiste vi pzza lunch før den siste finpussen av hundene ble tatt.

Takk igjen Pillan for at du så villig lærer bort dine trimme triks!! Og ikke minst en stor takk til Karianne og Roy som fikk i gang dette oppfølgingskurset og for den gjestfriheten de viser.

RUTH
Nordisk Vinner 2006 - VikingskipetNordisk Vinner 2006 – Vikingskipet

Så flott skrevet, Ruth. Vi

Fias bilde

Så flott skrevet, Ruth.
Vi koste oss masse og Lille Pi`(barnepiken) syntes jo Margot var bare helt herlig:)))

Takk igjen til Pillan, Kari Anne, Roy for flott hjelp med vår herlige lille frøken, som nå bare kalles murmeldyr, hun trives aller best foran ovnen.

Ønsker dere en flott julehøytid og mange flotte dager i 2011, vi sees sikkert vi:)

Klem fra Eli