Fine dager på trimmekurs

Helgen 7. og 8. august 2010 hadde vi, kennel Black Thunder tatt iniativ til et trimmekurs hjemme hos oss. På lørdag skulle vi ha hverdagstrim og på søndag utstillingstrim. Instruktør var Pillan Klebo fra kennel Cairnstone i Sverige.

Kurset i hverdagstrim skulle først og fremst være et tilbud til våre valpekjøpere, men vi tok også med andre som ville være med da vi hadde noen ledige plasser. På søndagen skulle vi ha utstillingstrim og her var de som meldte seg først som kom med. Etter å ha gitt tilbud til våre valpekjøpere la vi ut informasjon om kurset på www.dincairn.no og facebook så de som ville kunne melde seg på. Det er synd at det er noen som ikke har fått med seg at det skulle være et kurs, og vi beklager dette, men styret i Cairnterrierklubben ville ikke ha denne informasjonen i bladet eller på sin nettside, med tanke på at det ikke var klubben som arrangerte.

På fredag svingte de første inn på gårdsplassen hos oss, først kom Ruth (uten hund), så kom Anniken og Eli som har Fia fra oss og så kom Pillan fra Sverige (hun skulle bo i vår campingvogn). Det ble en koselig kveld med litt vin og gryterett og masse hundeprat så klart. Når sola sto opp så kom Turid og hennes hunder – en cairn fra oss og et prikket langbeint vesen – kalt dalmatiner, svingende inn på gårdsplassen med campingvogn. Mørket hadde gjort så hun ikke fant fram – og med en mobil tom for strøm var det heller ikke lett å ringe å spørre om veien.

Deretter dukket de opp en etter en de som hadde meldt seg på kurset, vi hadde deltagere fra Tønsberg til Trondheim så det var noen som virkelig kjørte langt for delta på kurs. Til sammen ble det 11 deltagere som fikk masse informasjon og tips fra pillan, som er en fantastisk instruktør som villig deler med seg av sin kunnskap, denne lørdagen.

Etter at alle hadde fått luftet hundene sine godt ble det gitt en kort informasjon fra Pillan om hva som skulle gås gjennom og hvorfor man skulle gjøre det på den og den måten. Hundene kom på bordet og Pillan gikk rundt til hver enkelt og forklarte hva de skulle gjøre og ikke minst forklarte hvorfor det skulle gjøres. En utrolig lærerik måte å gå på kurs på, og ikke minst en positiv måte å gjøre det på når Pillan virkelig er raus med rosen.

Etter tre timer var det tid for lunsj, og både to og firbeinte satte stor pris på en pause da. Og gjett hva det ble snakket om i pausen, jo hund, hund, hund, cairn, cairn, og ikke minst pels.

Så var det på’n igjen for alle deltagerne og for noen så begynte det med litt detaljer, mens for andre så var det å fortsette med stripping av pels. Etter hvert som dagen nærmet seg slutten så ble noen ferdige mens andre fikk hjelp til siste rest av napping. Ekstra gøy var det at deltagerne begynte å snakke om at dette var så bra at det må arrangeres oppfølgingskurs ganske snart og da med samme instruktør. Vi tok hintet og snakket en del om det – og det kommer. Vi må sjekke terminlista og kalenderen til Pillan men vi skal få til et kurs til, så får vi se om det blir hos oss eller om vi finner et mer egnet sted når det blir kjøligere i været.

Etter hvert begynte folk å reise da mange hadde lang vei hjem og noen skulle rekke ferge osv. Så da satt Pillan, Ruth, Turid og vi igjen hjemme hos oss og begynte å fordøye det som hadde skjedd i løpet av dagen. Og jammen var vi kjempefornøyde med alt. Litt ut på kvelden kom også Elisabeth som skulle være med på søndag og plasserte campingvogn hos oss. Og jammen ble det ikke god mat og litt vin/øl på lørdagskvelden også. Når klokka nærmet seg 12 så fant vi ut at det måtte være kvelden, mens Elisabeth og Kari-Anne satt oppe til halv tre på natta.

Søndag morgen ringer klokka i god tid og man må ned å luft hunder, spise frokost og ikke minst noen kopper kaffe og røyk før man er helt klar til dagens innrykk. Klokka nærmer seg 10 og den ene etter den andre kommer kjørende inn på gårdsplassen. Det blir en liten sosial kaffe og igjen en røyk på terrassen for de som kom i litt god tid, denne dagen er det jo stort sett bare kjentfolk som man treffer mange helger i året på utstillinger så her det mye å prate om.

Men som alltid er det noen som må ødelegge moroa, og vi blir bedt om å gå få luftet hundene av Pillan som gjerne vil begynne dagens kurs. Når hundene kommer på bordet og vi finner frem alt vi har av utstyr og fine ting i våre trimmekofferter så forteller Pillan oss at vi trenger kun tre ting for å trimme en cairn. En god kam, en god børste og ikke minst kritt. Det var da man begynte å få bange anelser. Pillan tar frem en hund og forteller hvilken del vi skal starte med på kurset, og enda mer bange anelser da hun begynner å forklare hva vi skal gjøre. Vi ser på hverandre og tenk hvilket støynivå det blir når vi alle innser at i følge Pillan så har vi tatt for mye på feil sted på halsen til våre hunder, og det er før vi begynner å nappe. Men det roer seg når hun forklarer og ikke minst viser hva hun mener, og jammen så ser vi det når hun viser hva som skjer hvis vi tar mer der og mindre der. Mange av oss trodde det skulle bli såre fingre når vi skulle bruke kritt i stedet for hansker med det gikk veldig bra og jeg tror hanskefabrikkene mistet en del kunder i løpet av helga. I alle fall oss.

Etter 3 timers napping så var det tid for en god pause med mat og hvile, og gjett hva vi snakket om i dag. Jammen ble det ikke hund, hund, hund, cairn, cairn, og ikke minst pels i dag også.

Etter mat og drikke var det på han igjen å fortsette med del for del av hunden og ikke minst klare å se helheten i hver enkelt hund for sette den sammen. Etter hvert så tok vi og byttet hund, gikk og viste den frem så eier og alle andre kunne se og kommentere hvor vi hadde for kort og hvor vi burde ta mer, dette var veldig lærerikt og vi fikk da se våre egne hunder og hva vi hadde gjort. Vi gikk på med krom hals og rettet opp så godt vi kunne og jammen ble det mange fine hunder ut over ettermiddagen denne dagen også.

Når slutten nærmet seg så ble det igjen snakket om oppfølgingskurs – alle var enige om at det skulle de være med på hvis det passet.

Vi vil rette en stor takk til alle deltagerne på kurset for at de kom med en positiv innstilling og gjorde dette til en veldig koselig helg som ble lærerik og foregikk i en god tone med masse humor.

Ekstra takk til Ruth for at hun trimmet Varga på søndag.


Den største takken går til Pillan, som jeg må si er en fantastisk instruktør som deler av sin kunnskap på en utrolig fin måte og skaper en positiv stemning rundt seg når hun instruerer. Dette var en utrolig lærerik helg samtidig som det var sosialt og koselig. Det var som en besøkende som observerte sa, dette er en av de beste pedagoger hun noen gang hadde sett som instruktør. Vi gleder oss allerede til neste kurs om det blir hos oss eller et annet sted vet vi ikke, men kurs blir det. Ny mote, legg merke til Pillan’s hårspenne.

Kennel Black Thunder
Kari-Anne og Roy Utgaard
©copyright

Hei

Fias bilde

Det var ett kjempeflott kurs, og Fia, Anniken og jeg koste oss masse og ikke minst lærte mye.
For oss som nybakte cairn eiere var det flott å kunne treffe andre og bli kjent og artig å møte Wilma, Fia sin søster.
Jeg, sitter igjen med masse jeg skal ta med videre når Fia skal nappes, og stelles-

Vil rette en stor takk til dere begge to for all hjelp etter at Fia kom til oss, og råd og tips på veien, og en stor takk for flott kurs, god mat, godt selskap til Pillan, Ruth, Kari Anne, Roy og hyggelig å hilse på alle dere andre på kurset på lørdagen også, så sees vi kanskje igjen på neste kurs-

Til da ha det godt:)

Klem fra Anniken, Eli og Fiamor-