Valpetenner

Valpetennene skiftes ut når valpen er mellom 4-6 måneder. Det er viktig å passe på at den ikke får dobbel tannrekke. Dersom noen av tennene sitter igjen kan dette skade eller gjøre at de nye tennene blir skjeve og man bør derfor ikke vente lenger enn til valpen er høyst 6 måneder gammel før man kontakter veterinær.

Ofte er det valpens hjørnetenner som sitter igjen, som i Ronjas tilfelle. De 2 øverste hjørnetennene satt dønn fast, uten tegn til å ville rikke seg eller ramle ut i den nærmeste framtid – derfor valgte vi å ta turen til veterinæren i våres for å få dem trukket ut slik at vi var på den sikre siden. Her blir hun sjekket av veterinæren. Det ser unektelig litt “rotete ut” før de gamle har falt ut og de nye tennene er kommet riktig på plass.


Her ligger Ronja slått ut og bedøvet. Samson ligger i bagrunnen og skjønner ingenting…kanskje like greit?!

Litt vanskelig å se, men de nye hjørnetennene har begynt å komme opp ved siden av de gamle – best å få dem fjernet. Veterinæren viser også en veldig løs tann som det bare var å plukke ut. Og borte var den løse tannen, men 2 andre tenner måtte fjernes med operasjon.

Narkose…hun preppes til operasjonen. Like før operasjonen…da måtte mor gå ut, ble helt svimmel!

Det hele er fort gjort og etter operasjonen ble hun lagt i bur til oppvåkning…

Like kjekk og rask etterpå!
Tannhilsen fra Lisbeth og Ronja