Historiske agility-cairn

1.1.1994 så Kjekris Not a Boy dagens lys på kennel Kjekri til Kjersti Kristiansen. Hun fikk kalle navnet TINA. Tina var med på treninger fra hun var 4 mnd gammel og det viste seg fort at her var det talent. Vi startet vår første konkurranse når hun var fylt 1. år.

Tina rykket fort oppover i klassene og i løpet av sesongen var vi klar for klasse 3. Her fikk vi virkelig noe å bryne oss på, vanskelige baner og stramme standardtider. Holdt nok nesten på å gi opp men den som gir seg har tapt så vi fortsatte å trene iherdig og konkurrere jevnlig og plutselig kom resultatene.

NUCH NACH Kjekris Not A Boy: Les mer om Tina i denne "agility-artikkelen":http://www.dincairn.no/node/1000.

Det ble mange cert og gode resultater. Vi kvalifiserte oss også til NM individuelt og lag en rekke ganger og fikk flere bra plasseringer. Men en ting manglet, vi klarte ikke å få det store NKK certet slik at Tina ble champion. Vi var og ble den evige toer, vi ble nr 2 om det var 5 eller 35 stykker med i klassen men endelig etter 5 år i klasse 3 klarte vi det og Tina ble champion i Fredrikstad oktober 2001.

Tina ble tatt inn i landslagstroppen i 2002 og vi gjorde det utrolig bra denne sesongen. Tina gikk 18 feilfrie løp av 25 konkurranser og dette viste seg å holde til å få være med til Nordisk mesterskap i Danmark. Turen til Danmark ble en fin opplevelse. Utrolig mye spenning med agility på høyt nivå. Tina og jeg gikk flere gode løp men klarte selvfølgelig ikke å nå helt opp i dette selskapet. Det Norske laget var også uheldig å pådro seg noen feil, men bare det å få være med på et stort mesterskap er vi utrolig stolte av. Året 2002 har vært et utrolig agilityår for oss og ble avsluttet med gull i lag NM på Hamar sammen med Rykkinn HK. Dette er noe det skal mye til for å gjenta.

I 2003 ble det også mange feilfrie løp og vi kvalifiserte oss på nytt til NM både ind og til lagklasse. Her ble det full klaff, Tina fikk sin første bronsemedalje individuelt og laget vårt fra Rykkinn HK gikk på nytt til topps og vant NM gull andre år på rad.

Tina har også gjort det veldig bra i utstillingsringen. Hun ble NUCH på NKK`s utstilling i Bergen 20.4.96 for dommer: Annika Ulltveit Moe
I 2004 greide vi det igjen, Tina tok sin andre bronsemedalje i NM individuelt. Og laget vårt fra Rykkinn HK ble også nr 3.

Disse bildene er fra NM på Bjerke i 2004. Tina fikk bronse individuelt og hun var med på lag sammen med sin datter (med gjestefører).De fikk også bronse.

Tina hadde kull med Kjekris T.N.T i 1998 og da beholdt jeg P. T. Katinca .Hun er så å si født på agilitybanen hvor hun har vært med på treninger siden hun var 7-8 uker gammel. I en alder av 4 mnd gikk hun slalom helt på egenhånd.

Vi startet vår første konkurranse på Drammen camping i mai 2000 og i løpet av sesongen hadde Katinca vunnet 3 ganger i klasse 1A og 2 ganger i klasse 2A. Hun klarte også å kvalifisere seg til NM lag 2000. Opprykk til klasse 3 ble det på NKK Kristiansand i mai 2001. På NKK Bjerke i august ble det stor cert i agility, dette snappet hun rett foran nesen på moren sin Tina, som har ventet på NKK cert i 4 år. Katinca fikk sitt store cert og ble NACH.

I tillegg til dette har hun vunnet 3 internasjonale caciag her i Norge. Vi har også kvalifisert oss til NM individuelt 3 ganger. En liten bragd i seg selv bare det å komme med, for her er det få plasser. Plasseringene i NM har blitt en 5. plass og to fine 6. plasser.

I NM lagklasse var også Katinca med på Gull laget til Rykkinn HK i 2003 og Bronselaget i 2004. I 2005 ble det sølv i NM lagklasse sammen med Drammen brukshundklubb. Det gikk på Vikingskipet på Hamar 18-19 november.

Imponerende!

runes bilde

Tina (Kjekris Not a Boy) fremstår virkelig som en helt spesiell hund i norsk cairn-historie. Hun ble Norges første cairn som fikk NACH, og i tillegg ble hun NUCH. Og på toppen av det hele ble hun mor til den hunden som ble Norges andre NACH. Det er virkelig helt utvilsomt unikt!

Og nå har jeg lyst til å få frem den tredje cairn’en til et NACH... ;-)