Norskoppdrettet cairn ble BIS

I helgen gikk en norskoppdrettet cairn helt til topps i utstillingsringen. Kadelly’s Indiana Jones (Indy) fikk cert og ble BIR, BIG og Best in Show (BIS) på sin første utstilling som voksen. Dette foregikk på Kongsberg den 10-11. november 2007, og det var hele 2150 hunder påmeldt. Rasedommer var Claudio De Giuliani, og BIS-dommer var Lilliane De Ridder-Onghena. Vi har tatt en prat med Kennel Kadelly v/Veslemøy Grønstad.

Hvem er Indy etter?

Indy er fra vårt første (og foreløpig eneste) valpekull, og er etter Int Nord Uch Blondes Have More Fun V Eskadale og vår egen N S Uch Rottriver’s Jazz.

Har Indy noen søsken, eller var han alene i kullet?

Indy er en av 4 flotte hannvalper som ble født 18. mars 2006. Vi ønsket jo egentlig en tispe, men selv om det bare kom hanner ville vi gjerne beholde noe fra vårt første kull, som vi følte var en spennende kombinasjon.

Pekte Indy seg tidlig ut blant sine søsken?

Det var et ganske jevnt kull, men vi bestemte oss for Indy ganske tidlig.

Har Indy blitt stilt som valp?

Han ble stilt som valp fire ganger,

Hvordan gikk det?

Indy ble 3xBIR, ble BIG 2 en gang, og vant gruppa 2 ganger.
I tillegg ble han BIS-plassert 2 ganger. (BIS3 og BIS4).

Og så tok dere en pause fra ringen?

Etter dette valgte vi å gi han tid på å utvikle seg. Han er bare 20 mnd og er fortsatt ikke ferdig, men nå hadde vi lyst å prøve han på Kongsberg denne helgen.

Har noen av de andre i kullet blitt stilt?

To av hans brødre, Kadelly’s Luke Skywalker og Kadelly’s Dirty Harry er også stilt en gang hver, begge med ck.

Kennel Kadelly avslutter intervjuet med å si at det er en meget spesiell følelse å gå inn med eget oppdrett og gå helt til topps. Det var litt av en debut som ikke helt har gått opp for oss ennå.

DinCairn gratulerer kennel Kadelly.