Høsttur i Hurum marka

Siste søndag i november pakket vi sekken og ruslet mot Sandbukta, en strandidyll ytterst på Hurumlandet. Det er helt ålright å være cairn på tur, spesielt når bålet tennes og pølsene freser over flammene. Da er det fred i sjela til både folk og hund.

Når pølsene var fortært og bålet slukket ruslet vi hjemover nesten i tussmørket. Inka svinset ca. 10 meter foran oss som hun pleier. Hun går aldri langt unna. Plutselig høres et dempet “boff”, og vi ser noe lite kritthvitt komme mot oss på stien. Først trodde vi det kom folk med en liten bichon frise. Men det skulle vise seg at det var en hare i vinterdrakt. Det ene dempede “boffet” kuliminerte i et skikkelig spetakkel. Inka satte på turboen og prøvde etter beste evne å fange Helene harefrøken, med det var selvfølgelig en umulighet. Men en skikkelig “harajakt” ble det i hvert fall, og en hyggelig naturopplevelse for både 2 og 4 beinte.

Ønsker alle cairn venner en fortsatt god høst/vinter.

Hilsen Elin og Inka

Kanskje Inka er en allsidig

HanneTs bilde

Kanskje Inka er en allsidig "jakthund".
Først en bever og nå en hare :) Vil tro at det var morsomt å prøve å fange haren. Det hadde i alle fall våre satt pris på!