Cairn på massasjekurs

Vi hadde lenge gått og tenkt på at det ville være kjekt å kunne hundemassasje, siden vi er aktive med våre to cairn. I fjor på denne tiden gjorde vi alvor av tanken, og jeg meldte meg på kurs i hundemassasje. Kurset ble holdt av Nordisk Hundemassasjeskole, og ble arrangert i Aquadog sine lokaler i Sandvika. Dit reiste jeg med vår yngste cairn, Kramer’s Zorro.

Massasjekurset gikk over fire dager, og det var ganske så intensivt. Trodde jeg skulle lære noen enkle grep, men det var mye mer enn det! Det var fire dager hvor vi lærte generelt om massasje, hva som skjer i en hunds kropp ved massasje, musklenes oppbygging og selvfølgelig massasjegrep.

Siste kursdagen informerte kursleder om neste kurs, det skulle omhandle stretching. Det kan også være lurt å kunne tenkte jeg, så vi meldte oss på videre. Og etter videregående kurs (VK)1 som var like lærerikt og interessant, endte det med at vi også gikk VK2, VK3, VK4 og VK5…

Hadde aldri trodd jeg skulle pugge latin, men underveis i utdannelsen hadde vi teoretiske prøver. Da måtte man kunne de anatomiske navnene både på norsk og latin! Litt morsomt da, når jeg nå ser programmer på TV som omhandler muskler, skjelett m.m., så kan jeg faktisk forstå hva de snakker om. Og ikke minst er det kjekt når man skal til veterinær, og kunne diskutere hva som feiler min hund (men mest brife litt, for hundene våre er heldigvis sunne og friske!).

I november bestod jeg den praktisk eksamen, og jeg er nå utdannet autorisert hundemassør. Og det hele begynte så uskyldig med at jeg hadde lyst til å lære litt om hundemassasje…

Når jeg fortalte folk at jeg holdt på å utdanne meg til hundemassør, var det flere som lurte på hvorfor – en hund trenger da ikke massasje? Faktisk har man drevet med massasje av dyr i ca 3000 år, og det stammer fra antikkens Hellas. På 1900-tallet begynte veterinærene å interessere seg for massasje. De erfarte at dyrene kom seg raskere etter skader og operasjoner, og i dag er massasje en anerkjent behandlingsform både som forebyggende og rehabiliterende behandling.

Massasje er en utmerket behandlingsform på dyr. Dyr er ofte veldig følsomme sammenlignet med oss mennesker, samt at de ikke har de samme psykiske sperrene. Det tar ikke lang tid før man kan se positiv respons på massasjen. Hunder kan få muskelspenninger forårsaket av f.eks overanstrengelser, skader, over-/understimulering, usikkerhet/nervøsitet, stress osv.

Hundemassasje har faktisk så mange positive effekter at man kan si at der er like viktig for hundens helsemessige velbefinnende som fysisk aktivitet, fóring, børsting, klo-klipping og tannpuss.

Man kan bruke hundemassasje i ulike sammenhenger bl.a.

  • Forebygging mot skader.
  • Rehabilitering etter skader og operasjoner
  • Man oppnår fortere kontakt og tillit, og gjør hunden trygg på berøring.
  • Man forbedrer hundens yteevne.
  • Man påvirker kroppens immunforsvar og utskillingsorgan.
  • Massasje aktiverer et antistresshormon.

Jeg må få skryte av min kjære cairn, Zorro. Han fikk klengenavnet Colargol av kursleder, da han er som en liten bamse. Zorro er den perfekte hund å massere, han har en smidig og fin muskulatur og finner seg i å bli håndtert av fremmede som leter etter muskler og tøyer på han! Da læreren skulle demonstrere stretching valgte hun Zorro, og han var i ro på bordet under hele behandlingen.

I tillegg til å bli håndtert av mange forskjellige folk, så reiste Zorro også med tog for første gang i sitt liv. Gøy å se endringer fra første kurset, hvor han skrekkslagen ble med om bord i dette monsteret som bråkte noe helt forferdelig når det kom inn på stasjonen. På det siste kurset brydde han seg ikke i det hele tatt, en skikkelig verdensvant cairn i storbyen!

Et flott diplom, som bekreftet at jeg nå er autorisert hundemassør, kom i posten på nyåret. Den henger på veggen i andre etasje på vårt nyopppussede hunderom, hvor jeg tar imot hunder for behandling, og ikke minst – hvor våre egne to cairn får jevnlig hundemassasje av matmor!
Grace, Dasher og ZorroGrace, Dasher og Zorro

Hundemassør

lisbeths bilde

Herlig! Gratulere så mye med diplomet Grace! Flott at vi har en autorisert massør i nærheten, dersom småttingene (og- jakthundene våre) skulle ha behov for litt stretching og massasje.