På lydighetskurs

En helg i april deltok NUCH Hitos Dasher og jeg på lydighetskurs. Jeg har lenge tenkt på at det kunne være gøy å prøve lydighet med vår eldste cairn, spesielt etter å ha lest om Inka og Elin på DinCairn. Dasher er en meget treningsvillig cairn som gjør det meste for en godbit, noe som skulle komme godt med denne helgen.

Vi var til sammen 8 deltakere på kurset, fra de som konkurrerte til de som satser på å starte i sin først konkurranse i løpet av sommeren. Og så meg og Dasher da, ganske så blanke når det gjelder lydighet, men med masse pågangsmot! Kursleder var Kristin Gudem, tidligere landslagtrener innen lydighet.

Kurset startet på fredag med ren teori, hvor vi fikk en innføring i lydighet og muligheten til å stille spørsmål og diskutere lydighet. Lørdag og søndag var det praktisk trening. Tidlig om morgenen i strålende solskinnsvær kjørte Dasher og jeg til Larvik og Omegns hundeklubb, hvor kurset ble holdt.

Lørdagens praktiske trening startet med fellesøvelser, og jeg var kjempespent på Dasher. Dette hadde han aldri vært med på før! Men det gikk over all forventning. Med fremmede hunder på begge sider av seg, var han kjempeflink både på tannvisning (kjekt å ha med erfaring fra utstillingsringen, der er han blitt vant med å bli håndtert av fremmede) og fellesdekk.

Kristin hadde lagt opp treningen slik at vi jobbet sammen i par begge dagene, og så var det poster med forskjellige lydighetsøvelser som vi runderte på. På lørdagen trente vi bl.a. på fri ved foten, fremadsending til rute, kontroll over hunden på avstand og ikke minst det å leke med kommandoer. Kristin understreket viktigheten av dette, for poenget er at det skal være gøy for hunden å få en kommando!

På fri ved foten hadde jeg kjempefin kontakt med Dasher. Han fulgte meg omtrentlig perfekt hele tiden, så det var gøy. Men noe vi må trene på er utgangsstilling (sittende ved venstre fot), Dasher skjønte raskt at det dreide seg om å sitte ved siden av meg, men han skjønte ikke at avstanden også har betydning. Så vi må bare fortsette å jobbe slik at vi får den perfekte utgangsstilling.

Søndagen startet vi også med fellesdekk. Det gikk like bra som dagen før, og da testet jeg det ut med skjult fører. Dasher lå han, helt til jeg kom frem igjen, flinke gutten! Denne dagen trente vi bl.a. på innkalling fra sitt, apportering, apportering over hinder og neseprøve. I tillegg repeterte vi øvelser fra dagen før.

Apportering og apportering over hinder var ikke noe problem. Dasher plukket opp apporten og beholdt den i munnen mens han hoppet over hinder (her kom erfaring fra agilityringen godt med), kjempeflink gutt igjen.

Neseprøve derimot, det gikk heller dårlig. Dasher klarte fint å finne frem til riktig pinne, men han skjønte ikke at han skulle ta med seg pinnen tilbake. Dasher kikket på pinnen og kikket på meg, og grublet nok veldig på hva jeg ville at han skulle gjøre.

Det ligger masse trening foran oss hvis vi skal prøve å konkurrere i lydighet, men med en så treningsvillig hund som Dasher så er det absolutt muligheter. En ting er sikkert, vi hadde en lærerik og morsom treningshelg som ga mersmak. Så nå har vi kjøpt boken Med sikte på 10:an Belönningstrening för lydnadsklass 1 – elit.....

Takk til hyggelige treningskamerater, hunder og en stor takk til Kristin Gudem. En meget flink og inspirerende instruktør, som ga oss veiledning og mange gode tips og råd underveis disse dagene.

Lydighetshilsen fra
Dasher og Grace
Dasher på lydighetskurs - 08Dasher på lydighetskurs – 08

Heia Dasher.

elins bilde

Stå på Dasher.... Så flott du ser ut i svevet med apporten i munn. Det er gøy ikke sant? Matmora mi er helt hekta, og jeg synes det er ganske kult selv også. Det blir mye pølse og kylling, og det er jo ikke så ille, eller hva? Og så masse jubel da når jeg gjør en maks øvelse. Kanskje vi treffes i ringen om ikke lenge. Kult med 2 cairn i fellesdekk på stevne. Synd vi bor så langt unna hverandre, ellers kunne vi trent sammen. Lykke til videre med treningen.
Hilsen Inka.

Flinke Dasher

hitos bilde

- og Grace! Eg er treg med å kommentere og lese, må tilstå det. Kjekt å sjå bilder og lese! Lykke til videre fra kennel HITO