På trimmekurs i Ramnes

I Skien ble det i en Hiace og Volvo stasjonsvogn, stablet og behørig pakket – 7 cairn, bur, trimmebord, stoler og annet stuff, 5 damer samt 1 innleid sjåfør skulle på trimmekurs sammen.

Vi dro nedover i stekende morgensol til Ramnes hvor kurset skulle avholdes. Alle hadde vi gledet oss kjempemye til å lære, suge til oss, og få masse ny kunnskap – av den eminente og kanskje Norges dyktigste cairntrimmer, Mira Virtanen fra kennel Kramer. Noen av damene var litt drillet fra før på hverdagstrim, mens andre hadde kommet litt lenger og hadde behov for å innhente tips for å perfeksjonere detaljer innen utstillingstrim.

Kurset ble til ved at ei dame ved navn Bente fra Ramnes, hadde planer om kull på sin tispe – men før det, ønsket hun å utdype sine trimmekunnskaper ytterligere som hun da kunne videreformidle og lære sine potensielle valpekjøpere. Hun kontaktet Ruth Rolstad som hun hadde fått god hjelp og veiledning av tidligere – som igjen kontaktet sin gode venninne Mira som gledelig og villig ville stille opp som instruktør for et kurs og slik ble det altså til at trimmekurset ble en realitet for flere læresugne trimmere.

Når en gjeng med kvinnfolk drar sammen på tur, så er det sjeldent av tidsskjema blir overholdt – en halvtime forsinket kom vi til Bentes flotte hjem hvor kurset skulle avholdes for totalt 11 cairneiere (fra Kristiansand i sør og Bodø i nord). For oss byfolk, så var dette nydelige stedet på landet en liten perle i edens hage – et hvitmalt hus med tilhørende rød låve, stille og rolig i naturskjønne omgivelser – omkranset av frukttrær, blomster, en beitende hest og et smilende vertskap som tok imot oss på tunet. Dette var som hentet fra en gammel-romantisk saga og mang et damehjerte smeltet av de vakre omgivelsene rundt oss.

Etter en liten runde med presentasjon av deltagerne og med Mira og Ruth i spissen, ble vi instruert og drillet på alt fra hverdagstrim, til en mer avansert detaljtrim av en meget dyktig Mira. Fra de mest bustede cairnskrottene, tryllet hun frem proffosjonelt og vakre trimmede hunder – som tok pusten fra de fleste av oss.

Vi sto sammen på tunet og jobbet som noen helter under skyggen av trærne (her ble det målt hele 32 grader!!!) – mens Mira gikk rundt til alle og ga tips og råd om hvordan vi kunne perfeksjonere og få den enkelte hund til å ta seg best mulig ut – både ved fremheving og å evt. skjule enkelte detaljer på hunden kropp.

Etter hvert ble det en pust i bakken hvor vi samlet oss over en matbit og med Ruth som gikk rundt og tilbød oss sine deilige hjemmebakte kaker og kaffe – ble det en utrolig hyggelig ramme og koselig atmosfære blant deltagerne.

Svette, slitne men svært fornøyde etter 6 timers jobbing – kunne alle sammen vise fram sine flotte nytrimmede hunder, og mange tips, råd og ypperlig veiledning fra Mira ble tatt med hjem igjen etter endt kursdag. Vi hadde alle sammen en fantastisk flott og lærerik dag sammen, og håper vi får mulighet til å gjenta dette en annen gang. Det ble nevnt at et oppfølgingskurs er ønskelig. Vi får se hva fremtiden bringer.

Det tok ikke mange dagene før dette trimmekurset ble annonsert til det var fullt. Kunne tatt med over dobbelt så mange hvis det hadde vært plass. Det viser bare for et enormt behov og interesse det er for slike trimmekurs. Tror nok cairn Norge trenger flere av disse!!

Tusen takk til Bente og mann for et supert initiativ, som stilte sitt hjem til disposisjon for oss alle – og til Ruth som planla og tilrettla hele kursopplegget, og en stor takk til Mira – som stilte opp for oss læresugne ferskinger og som villig delte med seg av sine gode kunnskaper om riktig og flott trimming av cairn.

Hilsen fra
Lisbeth og Lotte

Ivrige deltagere

ruths bilde

Det var en glede å arrangere kurs for en slik entusiastisk gjeng som deltok på dette trimmekurset.Lett å se at de var ivrige til å lære mer om trimming. Selv om det til tider føltes at en skulle smelte i varmen denne dagen,så satt jeg igjen med en super følelse da dagen var slutt. Sender en STOR TAKK til alle som delte denne dagen med oss. Med en slik possitiv, glad og ivrig gjeng så skulle jeg slett ikke ha noe imot å arrangere et slik kurs til. TAKK TIL DERE!!!

Takk for fin dag!

Tone Kristines bilde

Eg saug til meg lærdom som eit trekkpapir. Lærte mykje på dei få timane, gleder meg til å prøve meg på heimebane. Takk for kjempebra kurs og dyktig lærer.

Tone Kristine