En stemningsrapport fra Open Show og Terrier Spesialen

Kan nesten ikke skrive fra Open Showet som ble avholdt 16. juni, CTK klubben uoffisielle utstilling for cairn uten å ta med litt fra utstillingen til NTK, Terrier spesialen som var dagen før. De fleste på Open Showet stilte også her, inkludert hele The Dirty Dozen gjengen. Her dømte Ingela Nilsson fra Sverige og hun hadde 40 voksner hunder og 8 valper å dømme.

Som vanlig skulle de minste inn først og her ble Black Thunder Circel Of Life (Tuva 4 ½ mnd) BIR valp. Oppdretterne fra kennel Black Thunder (Roy og Kari-Anne Utgaard) hadde beholdt denne tispevalpen fra sitt siste kull de hadde med Wictorys Sparky. Tuva endte opp som BIS3 valp og det var ikke vanskelig å se at Roy var ganske stolt der han spankulerte rundt med sitt eget oppdrett, mens fruen ble litt våt i øyekrokene!

Så fulgte de mer ”voksne” hundene i den rekkefølgen som er vanlig. Hannhundklassen talte 17 staute ”gutter” med håp om flotte resultater i blikket. Hannhund-certet gikk til den flotte hannen Gelitus Good Year. Han begynner å få ganske mange av dem nå (har vel ikke så lyst til å dele dem med andre gjerrigknarken)!! I beste hannhundklasse ble Kadelly`s Indiana Jones plassert først, tett fulgt av Kramer`s Walker Johnny, Gelitus Good Year og Kramer`s Zeppelin. Indiana Jones ble til slutt BIM og i Beste BIM hund finalen gikk han jammen bort og ble BIS–BIM.

Tispeklassen var som vanlig den største med i alt 23 flotte ”damer”. Her gikk mor til BIM hunden til topps, nemlig Rottriver`s Jazz tett fulgt av Windline`s Large Grab, Reigab`s Karen (CERT) og Kramer`s Whispering the name. Jazz ble i finalen BIS4. En super dag for Kennel Kadelly (Veslemøy og Dag Grønstad). Siden de eier faren til BIS4 valpen så ble det jo litt ”ekstra” på dem også.

Da utstillingen var ferdig dro mesteparten ut til Homannsberget Camping som ligger i Svelvik. Her har Cairn Terrier klubben hatt utstilling i mange år.

Klubben hadde som vanlig en egen ”avdeling” som var full av bobiler og campingvogner. Noen hadde kommet allerede torsdag, og flere hadde også leid seg hytte. Klubben stilte opp med en stor grill og lørdagskvelden gikk med til grilling og masse hyggelig samvær. Hyggelig å se at noen helt ukjente også hadde funnet veien dit. Et flott sted å bli kjent med andre cairnfolk på.

Det ble veldig kjølig utover kvelden med en del vind, så en skulle nesten tro en var på nordpolen så godt som folk hadde kledd seg. I løpet av natten kom det noen kraftige regnbyger!! Sannelig kunne vi trenge litt regn her på østlandet etter en periode med nesten tropevarme.

Til Open Show var det påmeldt 9 valper, 19 hanner (2 ikke møtt) 22 tisper (2 ikke møtt) og 4 i Kom som du er klassen. Dommer på Open Showet var Vigdis Nymark fra Trøndelag. Dette var første gang hun skulle dømme cairn etter å ha blitt autorisert for rasen. Synes det var flott med en dommer som ikke kjente til verken hundene eller folkene på forhånd.

For en dommer Vigdis viste seg å være!!!! Ei dame med masse humoristisk sans og en trillende latter. Og Vigdis kunne virkelig hund. Om noen få år kan hun begynne å synge “Når jeg blir 66 så skal jeg frike ut”. Det skulle en ikke tro når en så denne spreke dama. Var det noe å påpeke enten positivt eller negativt på hundene så visste hun å finne det.

Vigdis hadde åpen bedømming under kritikkskrivingen og plasseringen, slik at alle visste hvorfor hun gjorde ting som hun gjorde. Dette var noen samtlige satte utrolig stor pris på og på denne måten ble det også mye mer gøy for dem på utsiden av ringen å følge med på bedømmelsen. Mang en latter kom fra publikum under bedømmelsen og da spesielt i ”Kom som du er klassen!!! Da fikk mange seg en god latter, også jeg ringsekretæren, som skulle prøve å skrive dette ned.

Valpene var først ut som vanlig. Førstemann inn i ringen var en knall søt liten valpegutt ved navnet Cain (Black Thunder Corazone)! Det er kullbror til Tuva som ble BIS3 valp dagen før. Cain ble også BIM valp bare slått av lekre Gelitus La Grande Dame, en mørk lita søt jente.

Neste ut i ringen var unggutta. Det gikk raskt unna og de eldre gutta kom inn etter tur. Mens gutta var inne i ringen kom ei kraftig regnbyge og de fleste søkte ly under tak. Mange ble ganske våte i pelsen og det kom litt tørt fra Vigdis: “Med våt pels er det vanskeligere å skjule eventuelle feil”. Så bedømmelsen fortsatte.

Det var påmeldt 1 Veteran i år og det var Reigabs Zorro (Basse, 11 år). Her er Basse sin kritikk: 11 år gammel hann, som har et meget godt rase og kjønnspreg. Klare mørke øyne. Stram overlinje. Ungdommelige forbeinsbevegelser. Godt steg bak. For alder god pelskvalitet. Velfrisert! Trivelig eksemplar som har spenst og humør på topp. Svakt underbitt
.

Igjen var det Kadelly`s Indiana Jones som dro det lengste strået tett fulgt av Gelitus Good Year, Kramer`s Certainly Gorgerous og Penticharm Crazy Diamond.

Neste gjeng ut var de 4 påmeldte i ”Kom som du er klassen”. Som tidligere skrevet vanket det masse latter under bedømmelsen her. Med sin flotte humoristiske sans fikk Vigdis frem en kritikk full av humor uansett om hunden var barbert, ikke nappet eller hadde masse overvekt.

Også denne dagen var tispeklassen størst med 20 fremmøtte. Mange ”nybegynnere ” viste frem sine hunder og det er flott å se hvor flinke mange er som stiller for første gang. Hele 4 av 7 i juniorklassen fikk ”CK” og gikk videre mens hele unghundklassen (7 stk) også gikk videre med ”CK” med Gelitus Ma Baker i spissen. Dessverre var det ingen i åpen klasse som kom inn i Beste tispeklasse. Som dere skjønner ble det ganske fullt i Beste tispeklasse ringen med hele 15 stk. Her gikk Rottrivers Jazz igjen av med seieren fulgt av Gelitus Ma Baker, Kramers Whispering The Name og Windline`s Large Grab.

Før finalen ble alle vandrepremiene delt ut. Vinneren av Årets Cairn og Årets oppdretter fikk sine premier. Årets lydighets Cairn og Årets Agillity Cairn og også de neste på listene. Formann Heidi, med sin store mave, hadde holdt det gående mesteparten av dagen med å sortere gavepremier og annet så det var lett å se dama begynte å bli sliten. Men med et stort smil om munnen utførte hun sine ”plikter” til punkt og prikke.

Så atter en gang måtte ekteparet Veslemøy og Dag inn å ”konkurrere” om det var mor eller sønn som skulle stikke av med BEST IN SHOW tittelen. Som dagen før så ble det den eldste av dem som stakk av med den gjeve tittelen.

Da utstillingen var ferdig hørte jeg MASSE kommentarer på at Vigdis måtte være den beste dommeren de noen gang hadde stilt for. Det var en ære for meg å kunne skrive for denne kunnskapsrike dommeren. Kari-Anne Utgaard fungerte som ringsekretær for første gang. Kunne jeg spore noe nerver?? Ingen grunn til det for hun fungerte utmerket og utførte ”jobben” strålende.

Til slutt fikk ringpersonalet en liten oppmerksomhet fra klubben som takk for jobben!!
Ringsekretær Kari-Anne, formann Heidi, skriver Ruth og dommer Vigdis. Ringsekretær Kari-Anne, formann Heidi, skriver Ruth og dommer Vigdis.