Cairn valp

Hei!

Min cairn tispe er snart 7 måneder. Jeg ønsker å lære meg napping selv. Har lest trimmeguiden, men føler meg ikke særlig kompetent allikevel.... Har tenkt på å oppsøke noen som kan vise meg, men er samtidig ivrig på å få det til på egen hånd:-) Hva vil det si at valpepels skal strippes? Skal alt hår på hele hunden bort, eller er det bare spesielle områder? Pelsen på min valp har dessuten delt seg bak på hode/nakke, bør jeg strippe dette området, eller bare fjerne de lengste hårene?

Samtidig har jeg lyst til å spørre om noen kjenner noen i Fredrikstad-området som kan nappe cairn?

mvh Monica

Hei Monica Dersom valpen din

lisbeths bilde

Hei Monica

Dersom valpen din ikke har fått fjernet (strippet = tatt bort alt) valpepelsen sin tidligere, så vil jeg anbefale deg å gjøre dette ganske snart. Det eneste du kan la være litt igjen av, er litt bart/skjegg, men foruten det så tar du bort alt på hele hunden. Grunnen til at pelsen på valpen din har delt seg, er nok fordi at den har blitt altfor lang. Dersom du er usikker på hvordan du skal strippe bort pelsen (nappe riktig), så forsøk å få hjelp av kyndige til dette som kan veilede deg riktig. Det er veldig viktig at valpen din får en så behagelig og skånsom behandling med tilvenning av pelsstell som mulig. På Cairn Terrier Klubbens hjemmeside, finner du liste over trimmere - der er det nok noen tilgjengelig som ikke bor så langt unna deg.

Lykke til!

Hei, og takk for svar!

monicas bilde

Jeg har nå sett trimmedvd`n til Danske Hellemaj Christensen som har vært omtalt her og syns den var bra. Uansett synes jeg at jeg sitter igjen med flere spørsmål enn svar i og med at jeg har en valp, så jeg har bestemt meg for å ta kontakt med noen som har ordentlig greie på det:-)
Enn så lenge så prøver jeg å nappe litt selv og hunden min syns det er helt greit. Innimellom den bløte pelsen vokser det ut noen mørke, litt stive hår. Hunden min er for tiden lys brun. Er dette ny pels som skal være der? Det er forresten kjempefint at det fins et sted som dette å stille spørsmål!

mvh Monica

Jeg vil tro at de stive

lisbeths bilde

Jeg vil tro at de stive hårene er ny pels som kommer...litt vanskelig å si uten å ha sett.