Vi skal kjøpe Cairn!

Hei, jeg er ny her, men regner med å oppholde meg her endel fremover, for nå har vi bestemt oss for å kjøpe Cairn! Vi er en familie på to voksne og to barn, tre papegøyer og en langhåret Collie. Nå ønsket vi oss en hund nummer to, og hva er da bedre enn å oppsøke en utstilling? I dag har vi vært på utstilling i Kr.sand. På forhånd hadde jeg mer eller mindre bestemt meg for en Cairn, men så gjensto det å få overtalt samboeren også. Han har kun sett dem på bilder, men var helt enig i at disse var verd en ekstra kikk.
Etter å ha hilst på to cairn-terriere og kikket litt på endel andre, ja da sier ha; ja, det må bli en slik. Hehe. Da var jeg ikke sen om å finne frem til Geir og Lillian Stuldalen, og etter å ha forhørt oss litt med andre på utstillingen, så fant vi Lillian ved et trimme-bord. Jeg har vært endel på utstilling før, og vet at det kan være litt vanskelig å komme i kontakt med utstillere under en utstilling, men Lillian og Geir var bare hyggelige og tok seg tid til å snakke med oss. Etter noen minutter viser det seg at de har valper til salgs, og ikke bare det, valpene er med! Vi bort til bilen, og da var det gjort. Vi møtte en gjeng med glade, trygge hunder, og etter en stund hentet de ut valpene. Da var avgjørelsen tatt for min del, og blir det som vi håper, så får vi lov å kjøpe en av tispene deres. Vi gleder oss!!

Vennlig hilsen Gry.

Grattis med valp!

lisbeths bilde

Er sikkert på at dere ikke vil angre på dette - og dere har vært heldige med valg av oppdretter!

Håper vi får en oppdatering når den lille er i hus?

Lykke til!

Ja, jeg tror også vi har

Grys bilde

Ja, jeg tror også vi har vært heldige med oppdretterne :) og jeg skal selvfølgelig oppdatere dere når hun er i hus :) Nå sitter jeg å leser om trimming så øyet blir stort og vått. Ser ikke så vanskelig ut, og Lillian viste meg raskt hvordan hun gjør det i går, så dette skal nok gå greit, eller så jobber samboeren min på en dyrebutikk med egen hundesalong, så jeg krysser fingrene for at noen der kan det. Ser også at det er en i Skien som napper, og det er bare en time unna, så nappet skal hun bli.

GRATULERE ;) Vi har ei alle

hbergsnes bilde

GRATULERE ;)
Vi har ei alle tiders cairn tispe som også kommer fra samme oppdretter,var hos dyrlege i dag for 1.års kontroll og vaksine,og fikk mye ros ;)..har bare positive ting å si om Gelitus. lykke til med valpen...
Hilsen Snuppa

Tusen takk for

Grys bilde

Tusen takk for lykkeønskningene Snuppa :)

Gratulerer med en Gelitusvalp!

Tor-Egils bilde

Hei
Vi har Gelitus Heidsieck Diamond Bleu (Bobben) som ble født 4.1.08. Han er en herlig liten fyr, godt gemytt og veldig sosial. Det har vært helt topp med en Cairn fra Lillian og Geir, vi anbefaler dem på det varmeste! Lykke til, og gled oss med oppdatering når gullet er kommet i hus :-)

Hilsen Tor-Egil og Bobben

Så hyggelig å høre fra

Grys bilde

Så hyggelig å høre fra andre som har Gelitus-valp! Har du hjemmeside til Bobben? Det er så artig å se bilder.

Valper fra Gelitus

Per-Erik Hs bilde

Hei! Er også helt ny her og går i tanker om å anskaffe hund. Etter å ha hilst på en del + lest mere er det Cairn som pt. "leder" løpet. Har også vært i kontakt med bla. kennel Gelitus på telefon, og ser her at det er flere som har handlet hos dem.

Vi er først og fremst ute etter en familehund - et "flokkmedlem" - for tur og hygge. Er ikke spes. opptatt av utstilling, oppdrett eller agility for den saks skyld. Har selv hatt schãfer - men det begynner bli så lenge siden at agility ikke var "oppfunnet". Men man vet jo aldri hva et nytt familiemedlem etterhvert kan medføre av nye interesser.

Ser av kommentarene her at denne kennelen er verdt å holde kontakt med (Praktisk også da vi ikke bor så langt unna)

Det eneste vi vel lurer litt på er hvor "STOR" en Cairn er i forhold til stridighet/stahet mv..selv om vi absolutt ønsker ei tispe...har eksempelvis en dachs i nærmeste familie og ønsker absolutt ikke noe liknende :)
Eier avgjør sef. mye her, men rase betyr jo en del det også (Min søster har feks en Chevalier og dens største glede er jo kun å sitte oppå føttene våre)
Så selv om både kona og jeg har hatt hund før, kan vi ikke sies å være særlig erfarne familien sett under ett.

Ut fra andre avtaler og forhold snakker vi om en anskaffelse fra sommeren 2009.

Cairn

jkvs bilde

Hei. Jeg har en Cairntispe som nå er blitt 10 mnd. Hun er kort fortalt alt vi kunne ha ønsket oss. Hun er snill, kjælen, rampete, vill, ulydig, lydig, temperamentsfull, aktiv, lat, intelligent, lettdressert osv. Du kan ikke få en bedre kompis. Jeg har hatt flere hunder/raser tidligere. Ingen av dem kan måles med en Cairn, etter mitt synspunkt. Hadde jeg kjøpt en ny valp, måtte det selvfølgelig bli en Cairn. Uttrykket "Verdens beste kompis" passer perfekt! Lykke til med valg av hunderase.JKV

Mimmi er hjemme nå.

Grys bilde

På lørdag hentet vi Mimmi, og maken til nydelig og trygg hund skal man lete lenge etter! Hun er bare helt nydelig.
Har laget hjemmeside til henne. Velkommen dit! http://www.123hjemmeside.no/mimmi

Skal og skaffe oss en Cairn!:)

Sannes bilde

Hei folkens!
Jeg og samboeren min skal og skaffe oss en Cairn noe mot mai 09. Vi har forhørt oss hos en del forskjellige kenneler som driver med CairnTerriere angående generell informasjon om hunderasen. Alle har sagt det samme, bortsett fra prisantydningen - noen sier 10.000 andre 11.000 og noen 12.000. Hva er det som er vanelig sånn over landet? Vi er studenter, og allmen viten er at studenter magler noe penger her å der. Nå setter vi i gang å spare opp penger nå etter julen er over til å kjøpe en valp, og går alt etter planen skal vi til den tid ha nok til en valp og det dobbelte igjen, så det er ikke noe problem. Men vi er ikke interessert i å betale gjerne 3000 mer enn vi egentlig må..

Noen som vet noe om dette? Håper på svar:)

Pris

cakis bilde

Hei, min erfaring er også den prisen dere nevner der. De jeg så på da jeg skaffet meg cairn kostet fra 9000-1200 kroner.
Men den til 9000,- var til redusert pris pga avbestilling. Men den mest vanlige prisen jeg har vært borti er 11.000,- det kostet min valp, og de fleste jeg ser på finn.no.

Men om dere ikke skal bruke hunden til utstilling så kan dere høre om de har en valp med en "feil" som gjør at den ikke kan stilles ut, de brukes å selges til reduserte priser.

Lykke til. :)

Svar

Sannes bilde

Takk for svar. Når jeg henvender meg neste gang skal jeg passe på å nevne at jeg ikke nødvendigvis trenger valp som skal utstilles. Men jeg lurte og på, det står mye om pelsstell som napping og stripping og slikt. Jeg har lest om det flere ganger, men sitter enda med spørsmålet jeg startet med; er det stress å gjøre det selv, kanskje bare best å besøke en trimmer, eller går det greit på egenhånd?

Pelsstell

cakis bilde

Napping av pelsen skjer hver 3.mnd, man må påberegne litt tid på det.
Jeg nappet bort valpepelsen selv på min cairn, brukte noen dager, men jeg er ikke så erfaren heller, de profesjonelle gjør det nok på null komma niks. :P

Men det er en fin måte å lære å bli kjent med hunden sin på, man lærer seg å føle hvordan hundens kropp er, og det er lett å nappe litt pels når man ligger på gulvet og koser eller leker. Det skal være en hyggelig stund, men så klart, valpen kan gå lei også, så det er best å ta det i korte intervaller av gangen og gi masse ros og godbiter slik at pelsstellet assosieres med noe positivt.

Det beste er nok "rulling" av pelsen, det vil si du napper den kontinuerlig istedet for å vente til hver 3mnd.

Jeg napper selv for jeg har ingen nappere i nærheten, så jeg skal gå på kurs for å lære det bedre. Men om du bor i nærheten av oppdretter så vil nok de være behjelpelig med nappingen. :)

Overtakelse av valp

Sannes bilde

Jeg og min samboer skal, hvis alt går etter planen, kjøpe oss en cairnvalp.
Vi har fått et tilbud om å kjøpe valp av en oppdretter her i Stavanger men den er klar for overtakelse i midten av april. Siden vi begge er studenter har vi eksamener hele mai, det vil med andre ord si lesing lesing lesing og enda mere lesing. Jeg skal ha 5 eksamener og han skal ha 4.

Vi spurte oppdretteren da vi var innom på besøg i dag om han kunne "holde" valpen til vi er ferdig med eksamen begge to den 12. juni. Vi føler ikke vi fikk noe konkret svar egentlig, men det kunne vel på sett å vis la seg gjøre, selv om han anbefalte at vi tok over valpen i april som planlagt i utgangspunktet.

På grunn av alt dette er jeg og mi samboer veldig forvirret og litt skuffet og litt....ja... Så vi skrev inn her i håp om at en eller annen skulle ha noe konstruktive tips å komme med. Vi har så utroooolig lyst på en valp til sommeren, vi har gått å spart til dette lenge lenge og er så å si sprekkeklare nå. Men så kom selvsagt dette og slo oss litt å trynet.. Noen som har noe tips og anbefalinger?

Overtakelse av valp

Evas bilde

Først så vil jeg si at jeg er ingen ekspert på dette. Men å få en valp i hus midt i eksamensforberedelser, virker for meg som litt dårlig planlegging. En valp som er leveringsklar i april kan ikke utsettes til så lenge som til juni. Tenk på alt dere går glipp av: 2 mnd. med den herligste valpetida! Oppdretteren er vel heller ikke så interessert i å sitte med en valp så lenge. Jeg syns dere skulle prøve å få gjort om bestillingen og heller gå på leit etter en tispe som har "termin" opp mot deres ferie. En valp krever omtrent like mye som en nyfødd menneskebaby den første tida. Det er veldig godt å ha tid til valpen de første ukene. Jeg har prøvd begge deler :-)

Overtakelse av valp

bumpis bilde

Det har i årenes løp blitt noen valper her i mitt hus, så jeg føler at jeg har ei viss peiling på å uttale meg om akkurat dette. Er det en ting som som jeg føler at jeg er blitt mye klokere på er det akkurat dette med hvor viktig det er å få valpen hjem på 8-9 uker for å prege den så bra som mulig. Vil strekke meg så langt som å si at å hente en valp som er over 12 uker hos oppdretter er som å hente sin baby hjem fra fødeklinikken når den er 4 år! Så kan dere kanskje skjønne paralellen? Valpen skal i sine først 12 uker oppleve mest mulig av denne verden for å være best rustet til et harmonisk liv.

Takk for tilbakemeldinger!

Sannes bilde

Tusen takk for tilbakemeldinger!
Vi har snakket litt om dette her og kommet til at vi skal utsette det. Og plutselig før vi vet ord av det oppdaget vi ei tispe som etter planen skal ha valper som blir leveringsklare i august, med andre ord; august it is!
Tror og det hadde vert en tabe å ta over en valp i eksamenstiden, både for vår egen del og for valpens del.
Igjen takk for tilbakemeldingene, det har hjulpet oss en god del:)