Hvor stor blir hunden?

Hei!

Jeg har en cairn valp, tispe, og forventet at den skulle bli 6-7,5 kg slik det står i hundebøkene. Men har i senere tid truffet flere cairn-eiere som sier at hundene bruker å bli større enn dette - ofte 10-11 kg. Hvor store er deres hunder? Lurer på om min 3,5 kilo tunge hund har nådd halve vekta, eller om vekta skal tredobles......

størrelse

Evas bilde

Det fins variabler på cairn. Jeg har hatt en hannhund som 2-åring veide ca 10 kg. Han var kraftig bygd, men ikke feit på noen måte. Hadde også ei tispe som ved ett års alder var ei lita og nett jente på snaue 6kg. Det har vel litt med arv og gener gjøre også. Nå har jeg en tispevalp på 14 uker som ser ut som hun er ganske stor for alderen. Så det skal bli spennende å se. Leste et sted at noen mente at cairnen var blitt for stor og at det nå var på tide å få avla fram litt mindre hunder.

Størrelse på cairn.

elins bilde

Min cairn Inka ( tispe ) på 4 år veier 10 kg. Ble veid hos veterinær i forrige uke. Jeg var spent på om veterinæren synes hun var for tykk for i rasestandarden står det som nevnt 6 - 7 kg, men tykk det var hun absolutt ikke sa veterinæren. Men at hun er stor til å være tispe er riktig.

størrelse

juliuss bilde

Min er 2 år og 9 kg...leste også i bøkene at rasen ble ca 6 kg. men i etterkant stemmer/varierer vis dette alt etter oppdretter har jeg hørt.

Kjukk?

Tor-Egils bilde

Min Bobben var 9,2 kg sist vi var hos veterinæren. Jeg måtte jo spørre veterinæren, og hun mente han var som han skulle være og absolutt ingen kjukkas. Antar at rasestandarden begynner å bli moden for en liten revisjon....