agillity

Jeg lurer på om noen kan fortelle meg litt om agillity. Jeg har en liten Cairn-jente på snart 4 mnd. Når er rette tidspunkt å begynne å trene? -og når er det trening på Åsen i Stavanger. Vi bor på Forus.
Vi har en datter på snart 11 år som veldig gjerne vil begynne med dette.
Kan veldig gjerne ta imot svar på e-post: toril.risa@lyse.net

Valp og agility

runes bilde

Hei!

Begynn å trene med valpen nå! Men ikke tren på agility-hindre. Det du skal begynne med, er å trene oppmerksomhet og treningsvillighet hos valpen.

Det er selvsagt individuelle forskjeller, men generelt er ikke en cairn terrier et ideelt valg for agility… En cairn er i utgangspunktet et veldig selvstendig hund, og slik skal det være. Men dette er det motsatte av hva man ønsker når man skal trene agility! Derfor må du trene mye på at cairn terrieren skal ha lyst til å jobbe sammen med deg. Gjett hvorfor de fleste agility-hunder er av gjeterhund-typer! ;-)

Hindertrening bør starte etter at du har etablert en god kontakt og treningslyst hos hunden. Dessuten bør man ikke trene for hardt fysisk med en valp, for det kan skade et voksende skjelett. Når hunden er omlag 9 måneder, kan du starte med hindre for fullt.

Lykke til.

Rune M

Finn en hundeklubb i nærheten

Janets bilde

Hei! Rune sier mye bra her, jeg vil bare tilføye at det kan være lurt å melde seg inn i en hundeklubb og gjerne få tips og råd om forskjellige typer trening. Det kan være lurt å melde seg på et valpekurs f.eks, da kan datteren deres få mye nyttig lærdom med seg før hun og valpen kaster seg ut i agilitytreningen! Og valpen venner seg til at fokus og kontakt på fører lønner seg :-)

Ønsker dere masse lykke til!

Hilsen Janet i Bergen