Prostata problem_Kastrering?

Vi har en Cairn gutt på snart 6 år som har vært syk i prostata i 4 md.nå.(dryppet blod og urin i 10 dager, var veldig dårlig,stressa og irritert, måtte gå med bleie)

Han har fått behandling med kjemisk kastrering det har hjulpet, men med en gang vi slutter med sprøytene så er han tilbake igjen....

Derfor lurer jeg på om det er noen andre her som har hatt samme problemet og hvordan har det gått etterpå? Vi ser jo at han er blitt mye mere glad i mat...men får masse trim.

Kastrering

Janets bilde

Hei, så synd at han er blitt syk. Vi har en cairn-hanne som ble kastrert ved 10-mndrs alder. Dette pga av testikkel som lå i buken. Han er nok i tyngste laget, men mye fordi vi ikke har kunnet mosjonere ham skikkelig pga skade i en bakfot. Men nå som vi har sjekket ham trill rundt, og det ser ut som han er blitt bra, så er det full rulle med turgåing igjen for ham også. Og det hjelper. Vi gir ham også light-varianten av foret han får, og er VELDIG knepne på godbitene. Det er mange former for ros som virker, de må ikke alle komme gjennom munnen, er blitt vårt motto!
Han har ikke noe problemer med å plassere seg i flokken, og han blir aldri overfalt av andre hunder som ikke skjønner hvilket kjønn har er. Han fungerer i det store og det hele helt greit som kastrat!

God bedring til dere, og lykke til videre uansett hva dere gjør fremover.

Hilsen Janet og Cairngutten Robin

Takk:-) Han er nå engang

timmis bilde

Takk:-)
Han er nå engang vår lille gode kamerat og vi vil beholde ham lenge og dette problemet sliter jo på hele hans helse. Han elsker å gå lange turer og være med å jogge litt også.-)Faktisk så har vi merket at han kan gå å tusle mere uten bånd uten å stikke av når han har fått disse sprøytene, kjempe deiligt!!
Nå har han begynt å dryppe urin igjen, så da er egentlig avgjørelsen tatt, orker ikke å ha det sånn lenger, har hatt det slik i ett år nå, så nå blir det operasjon, timen er bestilt.
Hilsen A

Lykke til

Janets bilde

Lykke til med operasjonen og rekonvalesensen. Det går raskt over, de kommer seg utrolig fort etterpå, og så blir alt så mye bedre.

Hilsen Janet

Sterilisering.

elins bilde

Jeg har sterilisert min tispe Inka. Helt enig med Janet at mye av det man hører om overfall av andre hunder fordi de ikke klarer å kjønnsbestemme den kastrerte/steriliserte er bare tull. Inka er masse sammen med andre hunder, både kjente og ukjente og det har aldri oppstått problemer. Jeg trener aktivt lydighet, og er avhengig at bikkja har et visst "trøkk" i seg. Mange sier at hundene blir dorske og late etter en sterilisering. Dette stemmer heller ikke i mitt tilfelle. Inka er like våken og aktiv som før. Hun har heller ikke lagt på seg, men jeg er nøye med maten og hun får mye morsjon. Hun kom seg veldig raskt etter inngrepet. Lykke til med inngrepet. Hilsen Elin.