Flere titler - god reklame for cairn som en "dugandes" hund!

Hadde det ikke vært stilig om Inka hadde hatt en LP tittel? Eller hva med de cairnene som driver med agility, om de hadde fått en AG-tittel? Og enn de som trener spor, kanskje de ville prøvd seg på en konkurranse eller tre, dersom et resultat kunne vært en liten tittel å føre foran navnet? Tenk for en reklame det ville vært for rasen dersom vi hadde fått flere titler! Så kunne folk sett at en cairn kan jammen brukes til så mangt – alt fra spor til lydighet og agility.

Det ville helt sikkert ha motivert flere til å starte å konkurrere med sin cairn også, og da tror jeg både hund og eier ville blitt fornøyd – sosialt for eier, og jevnlig trening for hunden, som igjen fører til en mer veltilpasset hund. :)

Håper flest mulig vil skrive under på dette oppropet:
http://www.opprop.no/opprop.php?id=jatiltitler

Titler

runes bilde

Det kan jo være en liten fare for at det går litt inflasjon i titler. I USA er i alle fall tittelsystemet ekstremt uoversiktelig.

Men allikevel: jeg støtter dette! Har skrevet under, noen flere som støtter saken?

titler

sussis bilde

hunden får tittel hvis den har "gjort seg fortjent " til dette og oppnådd de krav som settes i hver enkel gren. både innen agility, spor og lydighet

Så flott at vi har fått

Borghilds bilde

Så flott at vi har fått noen flere underskrifter! Dette gjelder jo forsåvidt ikke bare cairn, men jeg tror at flere med cairn ville prøvd "noe nytt" dersom en tittel hadde vært innen rekkevidde. Det bør ikke være slik at man må være den beste av de aller beste for å vise at hunden er "dugelig" til noe. Og jeg tror at folk skjønner godt forskjellen på an AG1 tittel og et NACH. ;o)

Jeg tenkte med en gang jeg så oppropet, at Inka ville jo hatt flere LP-titler allerede, og FOR en motivasjon og belønning på veien for de som trener henne! De beviser jo at man virkelig kan, selv om man har valgt en "sta terrier", og det bør de virkelig få cred for. :o)

Selv gleder jeg med til å begynne å konkurrere med min cairn (bare hun kunne blitt gammel nok snart så vi fikk trent skikkelig), og selv om vi aldri kanskje hevder oss innen toppen, så ville det vært utrolig gøy med en AG-tittel. I fjor var det kun 7 hunder totalt i hele Norge som oppnådde NACH, men det er jo en haug andre som er rimelig gode..

man kan desverre ikke

sussis bilde

man kan desverre ikke titulere hunden som man har lyst, og som eier mener at hunden fortjener. Er ganske klare regler på dette i fra NKK. Hjelper ikke om hunden er aldri så sta eller om det er en eller annen uvanlig rase. Den må ha oppfyllt de krav som er satt for å få tittelen sin uansett.
Man blir ikke utnevnt til noe hvis man ikke har gått gradene. sånn er det innenfor alle grener av tittler både innen folk og fe.

Jeg vet ikke om jeg

Borghilds bilde

Jeg vet ikke om jeg skjønner hva du mener?
Oppropet (http://www.opprop.no/opprop.php?id=jatiltitler) er for å få NKK til å godkjenne flere titler, eller “lage” flere om du vil. Slik at de som oppnår det som kreves for å få feks en LP1-tittel, skal få det. Selvsagt kreves det noe for å få en slik tittel, og hund/eier må jo gjøre seg “fortjent” til det, dvs oppnå de tre 1.premiene i kl1 eller hva som nå er aktuelt. Det jeg prøver å si, er at jeg tror mange flere ville trent, og startet i konkurranse med sin cairn dersom de trodde de hadde sjans på en tittel, selv om den var av “lavere grad”, type LP1, AG1, osv. Kanskje ville noen få en slik tittel og andre ikke, men til sammen ville det blitt ganske mange flere cairn på banen, som fikk vist seg. Men selvsagt krever det tid og trening – og det SKAL det jo gjøre for å få en tittel!