Pang, pang!

Nå er det snart nyttårsaften igjen, en kveld som mange hunder ikke setter så stor pris på. Men det finnes noen tiltak man kan gjøre, og her er ett tips.

En mulig måte å trene vekk redsel for lyder eller synsintrykk på, er såkalt “eksponeringstrening”. Det går rett og slett ut på å eksponere hunden for det den er redd for, men bare i så små doser at den (nesten) ikke reagerer.

Om hunden er redd for skudd eller fyrverkerilyder, utsetter du den for nettopp dette. Men i starten gjør man det i små doser og på god avstand, slik at hunden ikke blir vettskremt. Deretter intensiverer man lyd (og/eller synsinntrykk) gradvis.

Denne metoden gir ofte gode resultater, men det kan være behov for å bruke litt tid til intensiveringen (ikke gå for fort frem).

Vi i DinCairn har satt sammen en lydfil av høy kvalitet, bestående av fyrverkerilyder i mange varianter. Last den ned, og spill den av for hunden. Begynn med lavt volum, og øk dette gradvis etter hvert som hunden venner seg til lydene. Til slutt kan du forhåpentligvis spille den så høyt at veggene rister, uten at hunden bryr seg.

Det er ikke mange dagene igjen til nyttårsaften, så last ned lydfilen nå og begynn å trene umiddelbart!

Emneord: fyrverkeri raketter fyrverkeritrening lyd sensitiv smell bråk