Siri og valpene, 3 ½ uke etter

Det har nå gått en stund siden valpene til Siri kom til verden, og de har vokst seg til noen ordentlige hjerteknusere!

Alt av forhåndarbeid, planlegging, tilretteleggelse og økonomiske utgifter ? tid og engasjement, har resultert i disse vakre nøstene.

Siri har hele tiden vært utrolig flink og omsorgsfull ovenfor sine små, en svært dyktig mamma er hun. Sukker har sneket seg til noen tyvtitter i valpekassen når mor ikke har fulgt med ? og han gleder seg nok fryktelig til at valpene skal bli litt større, slik at han får kost og lekt med dem. Han er som sagt, den beste ?lekeonkel? valpene kan ønske seg ? og han elsker denne oppgaven som han har hatt så mange ganger før. Sukker er for oss, en viktig del i sosialiseringsarbeidet med valpene.

Som oppdretter må man være forberedt på det meste, og vi fikk oss noen ubehagelige overraskelser underveis. Siri fikk 3 dager etter fødselen, begynnelse på jurbetennelse ? og måtte til veterinær for behandling og medisin. 9 dager gammel, ble den ene valpen syk ? og måtte også til behandling og medisinkùr. Men, nå er heldigvis alt helt fint igjen med både mor og barn ? og belønningen til oppdretter for alt arbeidet, er selvsagt disse 3 vakre, sjarmerende skapningene, som kommer mot oss i vill begeistring med logrende små haler.

Oppdretterarbeidet slutter selvfølgelig ikke når valpene er født. Det er fremdeles masse arbeid og forpliktelser som venter oss, både ovenfor valpene og valpekjøperne. Riktig sosialisering, god oppfølging av valpene er veldig viktig på denne tiden. Valpene skal snart bli tilvendt hundemat ? de trenger større tumleplass i huset, og vask og stell blir en vesentlig større jobb for oppdretteren ettersom tiden går.

Snart vil også valpekjøperne komme på besøk, for å bli kjent med valpen sin. De blir hele tiden under valpens oppvekst ? informert om dens utvikling, og blir forberedt på sin oppgave og sine forpliktelser som følger det å være hundeeier, før valpen flytter hjem til dem. Likeledes, etter at valpene har flyttet ? skal de nye eierne følges opp med råd, tips og veiledning ? mht. stell og pelstrim osv.

Med andre ord ? man må ha god tid, engasjement, økonomi, kunnskap, samt et godt støtteapparat i ryggen, som kan yte veiledning og gode råd!

Dette har vært, og er ? en kjempespennende, lærerik og hyggelig erfaring for oss. Vi gleder oss virkelig til å følge de små videre, også etter at de har flyttet hjemmefra!!

Mvh Ann Lisbeth, Siri, valpene Arawn, Angus og Ailis

Du kan lese mer om Siri og valpene på Tumblescot