Fortelling fra en valpekasse

Tirsdag 29.08.06 fikk Hitos Evita (Kelly) og Kramers Ivanhoe Fights it all (Sisu) 7 velskapte, små cairnvalper. I utgangspunktet trodde verken Ruth (Sisus matmor) eller jeg at det ble så mange. Dette fordi at Kelly ikke er så stor tispe og for at det så ikke ut som hun bar så mange. Overraskelsen var derfor stor da hele 3 gutter (de kom først) og 4 jenter så dagens lys. Den første ble født kl.08.30 og den syvende kl.12.30! De kom omtrent som perler på en snor!

Det nydelige kullet til Hitos Evita - 3 gutter og 4 jenter

Dette er Kellys første kull og derfor ble vi imponert både av antall valper og måten hun satte dem til verden på. Hun var litt urolig før vannet gikk, skjønte liksom ikke helt hva som foregikk! Men så snart hun begynte å presse, var alt liksom plankekjøring. Hun var kjempedyktig, tok imot valpene som om hun aldri hadde gjort annet! Imponerende!!

De var ikke så store, disse barna hennes. Den største hannen var 158g og den minste tispa 86g!!

Men jeg skal hilse og si at nå, etter 3 uker, har de vokst enormt alle sammen. Kelly steller og ordner med dem så det er en fryd å se. Hun har også fått noen primadonnanykker: hun vil ha servert suppe i valpekassa mens hun dier! Da setter hun opp et blikk som får isfjell til å smelte og stikker såvidt tunga ut av munnen. Da er det for matmor bare værsågod å servere! Suppa er laget etter oppskrift fra boka til Solberg og Buvik: Valping,drektighet og Valpestell. Både boka og suppa er herved anbefalt!

Det er morsomt når en sånn begivenhet går så fint og en ser hundens instinkter fungerer. Vi koser oss, både Kelly og vi rundt henne og valpene. Det er flott å få følge med utviklingen til valpene og se hvordan de gradvis blir “mere og mere hunder”. Nå har de begynt å småbjeffe, de knurrer litt og har begynt å interessere seg for både hverandre og omverden.

Og – de er jo så utrolig søte!! Jeg tror nok Kelly om hun kunne snakke, ville sagt som Marthe Svennerud: JE TEK AILLE SJU!

Horten i sept. – Britt Astad