Freestyle med cairn

Ja, nå har vi gått dansekurs også. Visste vel ikke helt hva vi gikk til når vi meldte oss på et freestylekurs, men det var et positivt kurs. Nina Haaland fra Hund i Fokus, er en meget flink instruktør som tok hensyn til hver enkelt hund og hundeeier.

Den lille hormonballen vår, Reser på 1 1/2 år (Krisholm`s Reser) er “litt” vilter av seg. Vanskelig å få kontakt med, særlig hvis det er noen deilig duftende damehunder i nærheten. Og på kurset var det 2 med flytid!

Vi kunne ikke delta sammen med de andre, fikk ingen kontakt. Reser skulle bare bort og lukte på de andre og se hva de gjorde. Men så fikk Nina (kursleder) en tanke om at alle de andre skulle gå ut av banen og ut av syne, for at Reser og jeg skulle kunne forsøke oss på de samme rundene. Så vi lærte også det meste etter hvert. Flinkest ble han da vi kom hjem, for da overtok Line Lovise på 10 år øvinga, da klarte han vel alle øvelsene.

Vi lærte alt på kurset med klikker. Hadde aldri forsøkt dette før heller, men det ble også en positiv opplevelse.

Vi lærte å snurre, gå rundt i ring (vi skulle gå hver vår vei), komme rett foran mot oss og rygge, rulle rundt, gå slalom mellom beina, gå 8 tall og bukke.

Disse øvelsene passer godt for cairn. Vi ble litt “hekta”, men neste kurs skal eieren (Line Lovise) få lov til å gå selv. Håper og ønsker at flere melder seg på et slikt kurs. Veldig å anbefale.

Vil også takke Nina for stor tålmodighet og for enormt godt lag med hundene. Tok hele tiden hensyn til hver enkelt hund. Kjempebra!!!

Noen ord fra “hormonballens” matmor Ann Kristin
Hundeeier er Line Lovise Stenbek, min datter.