Agility med cairn - av Camilla M. Bakk, Kennel Sir-Will

Startet med agility med min første cairn, da Kira (Ca-Miba`s Kiara Emilsdatter) var 1 år gammel. Man bør vente til de er minst 9 måneder, grunnet fare for skader på benstamme o.l. I begynnelsen startet vi bare med noen få hinder, som slalom, pølse og rør. Dette er hinder som hunden ikke kan skade seg på og som det kan ta litt tid å lære inn. Lurt å legge ned litt tid på slalom, for at den skal sitte godt.

Jeg trente mye intervall trening, med 5 repitisjoner og pause. Noe som er veldig viktig å tenke på, er at det ikke blir for ensformig terping. Cairn liker fart og positive opplevelser. Avslutt derfor en øvelse når den er gjennomført bra. Husk mye ros!

Etter hvert begynte vi å trene inn de andre hinderene, som hopp, vippe, møne og hjul. Når disse satt bra, startet vi med å trene enkle kombinasjoner og baner.

Startet vel første konkurranse når hun var rundt 2 år. På den tiden var det god oppsluttning om agility og mange stevner rundt om kring. Etter mange stevner og mye trening, fikk vi endelig opprykket til klasse 2. Det var liksom det som hadde vært målet. Stillte noen stevner etter det, menså dabbet agility interessen av rundt om i landet. Det ble færre stevner og mindre deltagere.

Nå ser det derimot ut til at interessen er på vei opp, flere har fått øynene opp for at dette er noe virkelig gøy å dele med hunden.

Som cairn eier vil jeg anbefale alle på det sterkeste å prøve ut agility. Cairn terrier er en herlig rase og trene med, lettlært, uredd og ikke minst rask til bens. Jeg har erfart med mine cairns at de liker dette mye bedre enn lydighet, som blir for kjedelig og lite actionfyllt. ( mulig dette gjelder bare mine cairn), men i alle fall KOM DERE UT Å HA DET GØY!!