Ufine triks i utstillingsringen

De siste årene har jeg hatt gleden av å være på mange utstillinger. Jeg synes det er både lærerikt og spennende, og jeg har hatt anledning til å møte mange kunnskapsrike cairn-folk. Jeg vil spesielt fremheve cairn-oppdrettere som er aktive i utstillingsringen, de er svært hyggelige og flinke! Men dessverre finnes det også utstillere som er villige til å gå svært langt for at deres hund skal vinne…

I dag fikk jeg dessverre vite om et svært grovt tilfelle av usportslig opptreden. Det var i form av en epost til en utenlandsk dommer som skal dømme på en norsk utstilling senere i år.

I denne eposten, som startet med ADVARSEL skrevet med store bokstaver, advares det mot en navngitt hund av norsk oppdrett. I følge den anonyme avsenderen, er den navngitte hunden ikke så flott som mange dommere tidligere har ment.

Hunden det advares mot, er også avbildet sammen med eier av hunden i den anonyme eposten. Dette er altså sendt til en utenlandsk dommer som skal bedømme denne hunden senere i år.

Jeg spør meg: hvor lavt går det an å synke? Hvor ussel og ynkelig er enkelte villige til å oppføre seg, for at deres egen hund (eller hunder) skal vinne? Dette er trist, og er med på å ødelegge det ellers så gode cairn-miljøet vi har her i landet.

Jeg er glad for at vi har en entusiastisk gjeng med oppdrettere som aktivt stiller hundene sine, de sørger for at Norge er på vei til å få en stamme av cairn terriere som er i ypperste verdensklasse. Dere gjør en kjempejobb, ikke la dere knekke av slikt tøv!

Samtidig både håper og tror jeg at de aktuelle hundeorganisasjonene (CTK, NTK og NKK) gjør sitt ytterste for å stoppe dem som er villige til å “gå over lik” for å fremheve sin(e) egne hund(er).

Jeg vil også oppfordre alle dommere som mottar slike eposter, om straks å melde fra om dette til relevante hundeorganisasjoner. Slikt vil vi ikke ha, dette må stoppes! Dommerene er dyktige og har integritet nok til å bedømme hundene uten slik “hjelp” fra feige anonyme tipsere. I tillegg til at eposten er ekstremt ufint ovenfor konkurrentene i utstillingsringen, vitner den også om en dyp dommerforakt.

Rune

Dette er bare trist, at det

Veslemøys bilde

Dette er bare trist, at det nok en gang blir tråkket over en grense det ikke skulle være mulig å tråkke over.
Det er helt utrolig at noen i det hele tatt kan være så utspekulterte og ondskapsfulle.
Det er utrolig usunt for cairn-miljøet, at vi skal ha personer rundt oss som bruker så ufine metoder for å fremme seg selv. Har selv saken fra Bø friskt i minne, og unner ingen å oppleve det samme.
Håper CTK, NTK og NKK denne gangen kan få ryddet opp, så vi slipper og gå rundt å være redde for hvem som blir rammet neste gang.

Veslemøy

Fy og fy og fy.

elins bilde

Cairn eiere som tyr til slike usportslige metoder burde vært utestengt fra alt som har med utstilling å gjøre for alltid. Skulle vedkommedes hund(er) vinne noen gang håper jeg det blir med en kraftig bismak.
Jeg har hørt om juks i lydighetsringen også. Enkelte har gått og "mistet" godbiter i ringen for bevisst å forsøke å sette senere startende hunder ut av spill. Jeg kan beskrive sånne mennesker med et ord: YNKELIG....

Jeg undres på motivet bak

lisbeths bilde

Jeg undres på motivet bak en slik handling? Hvilke signaler gir dette til miljøet? Og- hva slags konsekvenser gir dette til mennesker som rammes av slik usselhet? Hva i all verden er det denne/disse personen(e) har misforstått?! Hva er det man innbiller seg at man kan få utrettet ved å utføre slike feige...ja rett og slett barnslige knep, for å sverte sine konkurrenter?

Denne/disse personen(e) vil bli rimelig kjapt "rensket" bort som en ekkel vorte, for det er vel ikke mulig å være så naiv og tro, at slik oppførsel vil gå upåaktet hen?! Mennesker som bevisst går inn for å sabotere gleden og iveren hos virkelige seriøse mennesker, som kun ønsker det beste for rasen, og som gjør sitt ytterste for å fremme denne på best mulig måte - hvor er deres moral, etikk? At slike handlinger blir utført, vitner vel mer om grønn misunnelse, og null interesse for cairnen som rase, foruten for sin egen ære og berømmelse!!

Jeg spør meg....hvordan vil du/dere føle dere på neste utstilling? Tror du/dere ikke at hele cairn-Norge vil stå sammen for å få luket bort slikt "ugress"!! Har bare en ting til å si, "BIG TIME LOOSERS" GOOD BYE!!!

CTKs styret engasjement i denne saken

Trulss bilde

Vi forsøker å finne ut av hvem det er som har sendt den opprinnelige e-posten i denne saken. Jeg gjør oppmerksom på at e-posten er sendt ved å bruke en svensk e-postadresse som avsender, til en svensk mottaker, innholdet er hentet fra databasen til den svenske kennelklubben og den er skrevet på engelsk. Vi gjør det vi kan for å finne ut av dette, men inntil videre vil jeg minne om det viktigste rettsprinsippet i vår kultur, det er bedre at ti skyldige går fri enn at én uskyldig blir dømt. Så vær så snill, ikke bidra til at uskyldige risikerer å bli hengt ut.

Jeg er helt enig i at dette, sammen med det som skjedde i Bø i fjor, er noe av det mest avskyelige jeg har vært vitne til, som har rammet noen innenfor vårt miljø. Og jeg håper den/de skyldige blir funnet, og/eller at vedkommende for alltid blir borte fra det ellers gode miljøet vi har i forbindelse med hundene våre.