Verdens mest kjente cairn terrier

Hvilken cairn terrier er verdens mest kjente og omtalte? Det er nok verken en kjent avlshund eller en utstillingsstjerne, men derimot en filmstjerne! Når jeg satt og “zappet” litt på tv’en i dag, kom jeg over nettopp den filmen som gjorde denne hunden så berømt. Hvilken hund snakker jeg om, og hvilken hund er det? Du har kanskje gjettet det allerede?

Det er selvsagt cairn terrieren Toto jeg tenker på, og filmen er Wizard of Oz. I USA er denne filmklassikeren fra 1939, med Judy Garland i hovedrollen, fortsatt svært populær. Ja, kanskje en av de aller mest populære gjennom alle tider!

For en tid tilbake kom jeg over “Wizard of Oz” på DVD i en av de store el-kjedene (de har den ennå, løp og kjøp!). Jeg må innrømme at jeg var noe skeptisk til filmen, for amerikansk musikal er ikke akkurat min favoritt-sjanger… Men er man cairn terrier “fan”, så må man jo ha den filmen.

Vel hjemme satte vi filmen på, og jeg må si at den gjorde alle mine fordommer til skamme. Spesielt tatt i betraktning av at filmen er fra 1939, er den meget vellaget og severdig den dag i dag.

En stor bonus er det selvsagt at en cairn terrier har en av hovedrollene i filmen. Nettopp dette overrasket meg ganske mye, at hunden hadde en såpass stor og viktig rolle i filmen!

Selv om “Toto” i filmen er en hannhund, ble den spilt av tispa “Terry”. Hun var fem år gammel når Wizard of Oz ble spilt inn, og hadde allerede to andre filmer bak seg. Totalt spilte Terry i 12 filmer før hun døde i 1944, ca. 11 år gammel.

Terry fikk også meget godt betalt for skuespillerjobben i Wizard of Oz. Hele $125 per uke var mer enn mange av de menneskelige skuespillerne i filmen fikk betalt!

Vi har funnet frem til en liten smakebit, en scene med Toto og Dorothy fra starten av filmen.

Toto

Canets bilde

Husker at jeg så denne filmen for mange år siden. Morsomt å se klippet dere har lagt ut - og ikke minst Toto!

Hilsen Canet