Lisbeth og Sven-Tore fra Skien

Jeg og min mann, er begge vokst opp med hund siden barnsben av og vi har hatt hund sammen som hobby i 15 år. Min mann Sven-Tores lidenskap er tilegnet jakt og jakthunder, og han er aktiv som formann i Telemark Fuglehundklubb. Min lidenskap er tilegnet cairn terrieren, den mest fantastiske hund på alle mulige måter, etter min oppfatning.

Grunnet en ryggskade for noen år tilbake kunne jeg ikke lenger være så aktiv med jakthundene våre som tidligere.

Jeg begynte derfor etter en stund å lete etter en rase som var mindre i størrelse, ikke ville kreve de største fysiske aktivitetene av sin eier for å holde seg i form, som ville fungere godt sammen med barn, andre hunder, og som vi samtidig kunne ta med oss overalt.

Samtidig ønsket jeg ikke en liten “pingle”- hund, det måtte være en hund med masse “guts” og personlighet.

Etter en god del studering av forskjellige små hunderaser på nettet, besøk på utstillinger, besøk hos oppdrettere, falt valget på cairn terrieren.

Aldri har vi angret et eneste sekund på dette valget, for en mer harmonisk, elskelig, hengiven, aktiv og allsidig hund kjenner vi ikke til!!

Vår lille Sukker (Gelitus Saturn) kom til oss en sommerdag i 2003. Han trollbandt oss fullstendig med sitt nydelige vesen og herlige gemytt. Helt fra valpestadiet har Sukker vært et unikum av de sjeldne – så snill, rolig og avbalansert, han har ALDRI gjort pøbelstreker inne! Han er ungenes lekekamerat, pappas beste kompis og mammas livvakt. Hans favorittplass i huset er ehmm…ved fotenden i sengen til mamman sin.

Lysten på ytterligere en cairn meldte seg ganske raskt etter alle våre positive erfaringer med Sukker, samtidig fikk jeg lyst til å prøve meg innen utstilling. Sukker har en utstillingsfeil, så han har vi aldri stilt. To år etter hentet jeg hjem Pia (Maffialigan`s Ottilda) fra Sverige. Da fikk vi også VIRKELIG oppleve hvordan det kunne være å ha en cairnvalp i hus. Makan til hyperaktiv rampete utspekulert lite troll, kunne vel skremt vettet av den mest erfarne hundeeier tror jeg!! Selv om vi her altså i mange år, har holdt på med raser som rager henne 2 ganger i størrelse, har jeg ikke tall på hvor mange ganger jeg har satt meg ned og vært ganske så fortvilet over hennes ville påfunn!! Vel, vel, – valpetiden går heldigvis over og den mest aktive valp vil selvfølgelig “roe” seg etter hvert (selv om tiden noen ganger kan virke å gå forferdelig tregt!!.) Pia har et utrolig flott gemytt, hun er så glad så glad hele tiden. Hun elsker absolutt alt og alle og kan sjelden eller aldri få nok oppmerksomhet og kos.

Vi har stilt henne på en del valpeshow og i Junior klasse, med gode resultater. Det skal bli spennende å følge henne videre.

Etter en tilfeldighet kom Siri (Gelitus Pepita), på to år hjem til oss etter at hennes forrige eiere ikke kunne ha henne lenger. Siri er ei nydelig hvetetispe med utrolig sjarm og utstråling. Hun er snill som dagen er lang, elsker å leke og kose, og hun fant seg til rette fra første stund i “flokken” vår. Vi er veldig spente for tiden, hun venter sitt første valpekull ca. 10. august – og pappa`n til hennes valper er flotte Oscar (Rottriver`s Heaven Or Hell).

I dag har vi altså til sammen 3 flotte cairn. Vi har opplevd og hatt så mange utrolige flotte opplevelser sammen med dem, en rase som har satt seg fullstendig i hjerteroten vår. Kjenner jeg meg selv rett stopper det nok ikke med disse 3 hjerteknuserene heller, for et liv uten Verdens Beste Kompis ville jeg nemlig aldri vært foruten!!

Ann Lisbeth H. Kittilsen
Distriktsrepresentant Telemark