Historiske agility-cairn

1.1.1994 så Kjekris Not a Boy dagens lys på kennel Kjekri til Kjersti Kristiansen. Hun fikk kalle navnet TINA. Tina var med på treninger fra hun var 4 mnd gammel og det viste seg fort at her var det talent. Vi startet vår første konkurranse når hun var fylt 1. år.

På blodsporkurs

“For lenge siden”, da NTK avd. Hordaland la ut sine planer, var jeg kjapt ute og meldte på blodsporkurset de annonserte. Jeg har gått noen kurs tidligere i spor og rundering, men aldri før prøvd blodspor. Det er også mange, mange år siden jeg gikk de andre kursene, så jeg antok mye har skjedd på den fronten også, som i AG og LP når det gjelder innlæring osv.

Travelt hundeliv

En artig artikkel ble presentert i Bygdeposten.no, den måtte selvfølgelig vi også ha med på DinCairn.

Cairn terrieren – en "allergivennlig" rase?

Min bror sitter og nipper til sin kaffekopp da han etter en liten stund begynner å vise tydelige tegn til at besøket hos søsteren må avsluttes. Med broderen’s røde øyne og rennende nese, er mine cairn nok en gang årsaken til – hans allergiske reaksjoner, min bror har nemlig pelsdyrallergi.

Cairnveteran i toppen

Wictorys Sparky (Dennis), som nå snart passerer 8 år, gjør det fortsatt meget bra i utstillingsringen. Siden Dennis synes det er artig å følge med oss på utstillinger, ville vi gjerne prøve han som veteran.

Cairn med opprykk til lydighetsklasse 3!

Hurra, hurra. Inka klarte opprykk til kl. 3 i Drøbak 01.09.07. På selveste 3 års dagen sin klinte Inka til og fikk opprykk til lydighetsklasse 3. Vi fikk 164 poeng, og ble med dette nr. 3 av 23 påmeldte hunder. Drøbak hundeklubb som sto som arrangør er tilsluttet NKK.

Inka tilbake i lydighetsringen

I dag har jeg vært i aksjon i lydighetsringen igjen etter en lang konkurransepause i sommer. Men du må ikke tro at matmor har latt meg få fullstendig ferie, for vi har trent jevnt og trutt hele sommeren mot målet om å få opprykk til klasse 3. Og i dag viste jeg meg fra min bedre side, og var så nær så nær det etterlengtede opprykket. Vi fikk førsteplass i klasse 2, bare 4 fattige poeng fra opprykk.

Jerry på karaktertest

Var på karaktertest med Jerry på lørdag. Hadde ingen forventninger i det hele tatt. Men som en ekte trygg Terrier med et utrolig godt hode, besto han med glans. Dommerne var utrolig imponerte over reaksjonsmønsteret hans. Dagens desidert beste ekvipasje!

Hva er det som er så galt med å klippe en cairn-pels?

Mange er dessverre av den oppfatningen at pelsstell ikke er så viktig når man ikke skal vise hunden på utstilling. Enkelte kan også finne på å klippe pelsen, med den samme begrunnelsen. Dette er veldig feil! En velstelt cairn-pels skal ikke forbeholdes utstillingshunder, for en god pels har med hundens helse og velvære å gjøre. Og vi ønsker vel alle at hunden vår skal ha det bra? I denne artikkelen får du vite hva som egentlig skjer når du klipper en cairn-pels.

Ferie med følger

Ferien er over og også denne gangen har vi klart å komme fra det med liv og helse i behold – vi klarte ikke engang å bli solbrent!

Syndiker innhold