”Da jeg utvidet min horisont” -en cairnvalps fortelling

Det hele startet en ettermiddag. Alt virket først til å være helt normalt. Jeg og mors’an lå og solte oss på verandaen som vanlig i det nord-norske sommerværet. 28 grader celsius viste gradestokken. Plutselig ble matmor så rar. Begynte å kaste saker og ting i bilen.. Siden hundeburet ble satt i bilen, regnet jeg med at jeg skulle være med. Men ærlig talt; Hundetrening i denne varmen...

Agility: Sommerstevne i Sandefjord

Sommerstevnet i Sandefjord (30 juni – 1 juli) ble i år en veldig våt opplevelse for de av oss som startet lørdag, men en cairn terrier lar seg ikke skremme av litt vann…

Agilityresultater fra Trondheim

Det dukker stadig opp nye ansikter i agilityringen, og nå har også en av de større oppdretterene her i landet også hevet seg på karusellen. På NKK-stevnet i Trondheim den 24. juni deltok Trude Kleveland med Fabienne`s Shen Emmasønn. Anne Rosmo deltok også med Ca-Miba´s Kiwita Emilsdatter, og Cecilie Jensen med Miljøsablos Chanto. Her er resultatene!

Inka på beversafari

I går kveld skulle Inka og jeg gå vår vanlige kveldstur. Vi tok turen til Preuserstranda, en flott sandstrand på Hurumlandet i ytre Oslofjord. Hadde Inka i bånd, da det ofte er rådyr å se i området. Plutselig bråstoppet Inka, og sto helt stiv og skjelvende som hun gjør når hun ser ei katte.

Ett år med DinCairn

For omtrent ett år siden begynte vi å lage DinCairn nettsidene. Det startet med vår oversettelse av en amerikansk trimmeguide, og siden har det blitt både mye mere innhold og mange besøkende. Her er litt tall og fakta om DinCairn nettsidene.

Cairn i agility-ringen

Det begynner å bli virkelig morro å konkurrere i agility om dagen, med så mange nye cairn’iser som spretter fram. På NKK Drammen var det ikke mindre enn 6 cairn terriere som startet.

Inntrykk fra CTK sin jubileumsutstilling 2007

Den 3. juni 2007 arrangerte Cairn Terrier Klubben sitt årlige Open Show, og i år var det jubileumsutstilling med “stort cert”. Det ble et arrangement som foregikk i strålende sommervær. Flere av deltakerne hadde kommet dagen før og hatt det sosialt på kvelden med grilling og hyggelig selskap – og den gode stemningen fortsatte dagen etter.

1960-1973: oppdrettet skyter fart

I de 30 første årene med cairn i Norge, var det smått med oppdrett. Det ble bare registrert 60 cairn-valper mellom 1930 og 1959, og ofte kunne det gå over ett år mellom hvert kull som ble født. Men i 1959 skjedde det ting som forandret på dette, og i årene som fulgte ble det et lang mere aktivt cairn-oppdrett her i landet.

Hvor kommer cairn terrieren fra?

Lyst til å vite litt mer om opphavet til cairn terrieren? Vi kan fortelle deg mer om det, og kommer også med noen tips til deg som vil gå skikkelig i dybden!

17.mai "O skrekk o gru"

Har i diverse hundefora lest om det årlige tilbakevendende marerittet: Nyttårsaften og rakettoppskytninger. Hos oss gikk det veldig fint. Den lille røveren vår, Leo (Brocaires Laudes Leopold) var da 5 mnd. og brydde seg ikke filla. Imidlertidig ser det nå ut som vi heller skal få et annet problem; nemlig nasjonaldags-feiringen.

Syndiker innhold