Driftige cairn-venner arrangerte kurs

I Grenlands-området er det en liten gjeng med entusiaster som har stelt i stand en rekke cairn-arrangementer det siste året. Helgen 14. og 15. april hentet de inn det beste av svenske ressurser, og arrangerte både trimmekurs og handlerkurs for utstillingsinteresserte cairn-eiere. Både deltakere og instruktører (Krister Ohlander og Richard Stenqvist) var storfornøyde med denne helgen!

Litt om meg og Chanto!

Mitt navn er Cecilie Haug, og jeg bor i Tromsø sammen med min familie som består av min mann, våre to barn og våre 3 hunder. Chanto, cairn terrier på 9 år, Buffy, jack russell terrier på 4 år og vår malinois tispe Milley på 8 mnd.

Lær å trimme cairn terrieren din!

Denne helgen har du fantastiske muligheter til å lære deg trimming av cairn terrier. Å klippe en cairn-pels blir både lite pent, og gjør hunden din dårlig rustet for vær og vind (sommer som vinter). Det er ikke så fryktelig vanskelig å trimme selv, i alle fall ikke etter denne helgen!

Verdens mest kjente cairn terrier

Hvilken cairn terrier er verdens mest kjente og omtalte? Det er nok verken en kjent avlshund eller en utstillingsstjerne, men derimot en filmstjerne! Når jeg satt og “zappet” litt på tv’en i dag, kom jeg over nettopp den filmen som gjorde denne hunden så berømt. Hvilken hund snakker jeg om, og hvilken hund er det? Du har kanskje gjettet det allerede?

God påske!

Det er påsketid, og DinCairn ønsker alle våre lesere og bidragsytere en riktig god påske!

1929-1959: den spede begynnelsen

I dette kapitlet får du vite mer om cairn terriere i Norge fra 1929 og frem til slutten av 1950-tallet. Det er svært sparsomt med kildemateriale fra denne tiden, men noe har heldigvis blitt bevart. Vi baserer vår historie helt og holdent på registreringer som er gjort hos Norsk Terrier Klub (NTK) og Norsk Kennel Klub (NKK). Importer og oppdrett som har foregått utenfor disse “offisielle” kanalene er nærmest umulig å finne ut av, og det er også helt uten betydning for cairn-oppdrett i Norge over tid.

Ufine triks i utstillingsringen

De siste årene har jeg hatt gleden av å være på mange utstillinger. Jeg synes det er både lærerikt og spennende, og jeg har hatt anledning til å møte mange kunnskapsrike cairn-folk. Jeg vil spesielt fremheve cairn-oppdrettere som er aktive i utstillingsringen, de er svært hyggelige og flinke! Men dessverre finnes det også utstillere som er villige til å gå svært langt for at deres hund skal vinne…

Hva bør du kreve av oppdretteren?

Når du har bestemt deg for å kjøpe cairn-valp, forhold deg kun til seriøse oppdrettere. Her er noen tanker om hva en seriøs oppdretter er, hva du bør se etter, og hva du spørre om. Vi anbefaler for øvrig at du benytter deg av Cairn Terrier Klubben, med deres valpeformidling og liste over oppdrettere.

Lydighetcairn live

For de av dere som ikke har sett en cairn terrier i lydighetsringen ennå, her er en liten filmsnutt til dere! Andre interesserte har selvsagt også lov til å ta en titt. Videoen er fra et stevne i Mjøndalen den 10/3 2007, og viser Elin og Inka i to av øvelsene.

Velg oppdretter med omhu!

I dag fikk jeg en hyggelig men litt fortvilet telefon fra en mann som ba om litt råd og veiledning angående et planlagt valpekjøp.

Syndiker innhold