De første cairn terrierene i Skandinavia

Nå har vi lært litt om opphavet til cairn terrieren, men når kom egentlig den første cairn terrieren til Norge? Og hva med Sverige og Danmark? I dette kapitlet får du svar på disse spørsmålene.

Cairn på agility-banen

Vi har noen etablerte og gode agility cairn terrier ekvipasjer i Norge, men vi skulle gjerne sett flere! Her er en kort video med en stilstudie av en nybegynner-ekvipasje: NUCH Hitos Dasher og Rune Mathisen. Videoen er fra NKK i Bø den 25/2 2007. De ble til slutt disket, men var allikevel storfornøyde med innsatsen! Da de skulle velge musikk til videoen, falt valget helt naturlig på Green Day med "Nice guys finish last".

Agilitytips fra Grethe og Tarro

Jeg heter Grethe Løken og bor i Drammen med kjæresten min Hege og våre to cairn’iser Tribuns Vision (Verna) og hennes sønn Turund’s Beilert (Tarro). Da jeg ble spurt om å skrive litt om agility, svarte jeg selvfølgelig ja.

Cairn terrierens opphav og egenart

Hvor kommer egentlig cairn terrieren fra? Mange “cairn-historikere” ynder å fremstille cairn terrieren som en rase som har eksistert på det skotske høylandet i hundrevis av år. Dette er nok en noe upresis og unyansert påstand. I dette kapitlet får du vite mer om bakgrunnen for cairn terrieren, fra de aller første spor av rasen og frem til vår moderne hund.

Husk trimme- og handling-kurs!

CairnTelemark (en distriktsgruppe av CTK) minner om trimme- og handling-kurset de skal arrangere i april. På grunn av stor pågang, er det satt opp et ekstra handlingkurs. Det er også noen plasser igjen på trimme-kurset. Meld deg på nå!

Et nytt familiemedlem!

Vi er en familie på seks, to voksne og fire barn. Etter mange års “mas” om å få hund mente vi voksne at tiden var inne for å vurdere å skaffe oss en hund. Barna var nå i alderen 7 og 16 år. Jeg, mor i huset, satte i gang å lete på nettet for å finne den rette hunde rasen, og jeg hadde mange krav!

Ting å tenke på når man skal kjøpe en cairn-valp

Flere har henvendt seg til DinCairn med spørsmål vedrørende kjøp av en cairn-valp. Her er en artikkel med gode råd om hva du bør tenke over og passe på hvis du planlegger et lite firbent familiemedlem.

Intervju med kennel Gairich

Her er det siste intervjuet i vår portrettserie i denne omgang. Siri Evju Janssen fra kennel Gairich er den som blir intervjuet.

Pressemelding: DinCairn skriver historie!

For nesten 80 år siden kom den første cairn terrieren til Norge. Etter å ha vært en rase med relativt beskjeden utbredelse og popularitet i Norge, har det vært en nærmest eksplosiv økning av antall cairn terriere de siste åra. I dag er cairn den absolutt mest populære terrieren i Norge. Men hvor godt kjenner vi egentlig denne lille terrier-rasen, og hvem er entusiastene som har drevet oppdrett av denne rasen i alle disse årene?

Lydighetscairn "nede for telling"

Det var en meget redusert Inka som ble hentet hos veterinæren i går ettermiddag. Matmor hadde gått mange runder med seg selv før avgjørelsen ble tatt: Inka skulle steriliseres.

Syndiker innhold