En snill hvetefarget cairn til en snill gammel dame

Hei alle sammen. Jeg har blitt kontaktet av en hundevant sprek, oppegående gammel dame som ønsker seg en hvete farget hannhund som må være godt voksen, gjerne opp i årene, helst med mørke pigmenter.

Freestyle med cairn

Ja, nå har vi gått dansekurs også. Visste vel ikke helt hva vi gikk til når vi meldte oss på et freestylekurs, men det var et positivt kurs. Nina Haaland fra Hund i Fokus, er en meget flink instruktør som tok hensyn til hver enkelt hund og hundeeier.

Freestyle: å danse med hunden

Freestyle, eller på godt norsk, Fristil, er en forholdsvis ny hundesport som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Man kan også kalle det å “danse” med hunden eller kreativ lydighet. Man setter sammen et individuelt program som inneholder øvelser som for eksempel å snurre rundt, rulle rundt, slalåm mellom bena, diverse hopp og vendinger med mer.

Lydighetscairnen Emma

Jeg har lyst til å fortelle litt om Nuch Miljøsablo`s Emma (Emma). Hun har nå nådd den modne alder av 6,5 år. Da jeg fikk henne var jeg helt klar på at hun skulle konkurrere i lydighet. Utstilling.. Jo da. Artig med et championat, men lydighetskonkurranser sier virkelig noe om samspillet mellom hund og fører. Jeg vet hva jeg snakker om, for jeg har vært mye på utstilling! Men følelsen av å være i lydighetsringen? Åh, den er mye sterkere og bedre! Emma er i klasse 3, og har konkurrert der to ganger før moderlige plikter og noen år med utstilling som første prioritet.

Cairn-trener på høne-leir

Hva i all verden har høner med cairn-terriere å gjøre? Kan man bli flinkere til å trene en cairn ved å først lære å trene en høne? Og går det i det hele tatt an å lære en høne noe som helst? Jeg har vært på «Chicken Camp» i Sverige i en knapp uke, for å få svar på disse og mange andre spørsmål.

Fortelling fra en valpekasse

Tirsdag 29.08.06 fikk Hitos Evita (Kelly) og Kramers Ivanhoe Fights it all (Sisu) 7 velskapte, små cairnvalper. I utgangspunktet trodde verken Ruth (Sisus matmor) eller jeg at det ble så mange. Dette fordi at Kelly ikke er så stor tispe og for at det så ikke ut som hun bar så mange. Overraskelsen var derfor stor da hele 3 gutter (de kom først) og 4 jenter så dagens lys. Den første ble født kl.08.30 og den syvende kl.12.30! De kom omtrent som perler på en snor!

Klikkertrening

Jeg tenkte å skrive litt om klikkertrening, hva det er og hva jeg mener er det viktigste å tenke på når man skal starte å trene med denne metoden. Håper at denne artikkelen kan være til inspirasjon til cairn-eiere, og at dere får lyst til å bruke en klikker til trening av terrieren din!

Lydighetscairn fortsetter å imponere

Igjen har Inka (Larvikita`s Envy) deltatt i lydighetsringen med gode resultater. For første gang deltok Elin og Inka på et NKK (Norsk Kennel Klub) lydighetsstevne. Inka kom på 1. plass med 168 poeng. Dommer Svein Rønning var imponert, og synes det var gøy å se en cairn i lydighetsringen.

Siri og valpene, 3 ½ uke etter

Det har nå gått en stund siden valpene til Siri kom til verden, og de har vokst seg til noen ordentlige hjerteknusere!

Norsk cairn ble britisk utstillingschampion!

At norskoppdrettet cairn er av topp kvalitet, det vet alle som har vært og sett på utstillinger. Stadig vekk ser vi fine BIG- og BIS-resultater på cairn-terriere. Nå er en ny milepel nådd, en norskoppdrettet cairn har blitt britisk champion! Så vidt vi vet, er dette faktisk den første nordiske cairn-terrieren som har oppnådd denne utmerkelsen.

Syndiker innhold